innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Sosyal Medyada Marka İçerik Paylaşımları Nasıl Olmalıdır?
Kasım 22

Sosyal Medyada Marka İçerik Paylaşımları Nasıl Olmalıdır?

Sosyal Medyada Marka İçerik Paylaşımları Nasıl Olmalıdır?

22 Kasım | 1096 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

Sosyal medyada markanızı hedef kitlenize ve potansiyel müşterilerinize karşı çok iyi anlatmanız gerekir. Bunun içinde öncelikle markanızın analizini yapmalısınız. Markanız ne konumda, aslında nerede olmalı ve rakip firmalarla kıyasladığınızda markanız ne durumda? Bu sorulara vereceğiniz cevaplar doğrultusunda bir yol haritası çizmelisiniz. Sonrasında ise markanızın yapmış olduğu hizmetleri karşı tarafa aktarabilmek adına uygun bir dil oluşturmalısınız. Her ay düzenli içerik paylaşmanız takipçilerinizin size güven duymasını sağlayacaktır. Bu içerikleride bir reklam bütçesi belirlemelisiniz. Reklam bütçenizi içeriklerin durumuna göre harcamalısınız. Reklam bütçesini harcadığınız hedef kitle ise çok önemlidir. Şimdi gelelim sosyal medyada marka içerik paylaşımlarının nasıl olacağına:

1-Öncelikle paylaşımlarınızın karşı tarafı etkilemesi gerekir. Çünkü kendinizden de biliyor olmalısınız ki kullanıcılar sosyal medyada gezerken çok hızlıdır. 3 saniye kuralına uymanız gerekir. 3 saniyede etkilediniz etkilediniz yoksa etkileşim şansınız maalesef sıfıra iner.

2-Görselle uyumlu olarak bir metin, bir dil oluşturmanız gerekir. Bu slogan da olabilir, motto da olabilir. Herhangi bir metin de olabilir. 

3-Görseli paylaşırken, üst metin olarak yazdığınız yerde link koyabilirsiniz. Ancak linkin çalışıp çalışmadığını düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir. 

4-İçeriklerde ise markanızın hizmetlerini, ürün ile bağ kurduran yapıları, özel günleri, çekilişleri ve takipçileriniz ile aranızda duygusal bağ oluşturan gönderilere yer vermelisiniz. 

5-Özel günler ile markanızı bağdaştıran içerikler takipçilerinizin sizi daha fazla hatırlamasına sebep olacaktır. 

6-İçerik oluştururken 3 ayda bir markanıza uygun mottolar belirleyerek bunları ara ara takipçilerinize unutmadan başka ay içerisinde de paylaşabilirsiniz. Ancak bir mottoyu düzenli olarak maximum 3 ay işlemek yeterli olacaktır. 

7-Markanızın ana sloganı olmalıdır. Bu sloganı sürekli olmasada ara ara içeriklerinizde paylaşmalısınız. 

8-Bilgi içerikli paylaşımlar ise sadık takipçi oluşmasına yardımcı olacaktır. Markanıza uygun bilgi içeriklerini belirlemelisiniz.

9-Düzenli çekiliş yapmak ise yine sadık takipçi ve potansiyel takipçilere açık bir durumdur. Sosyal medyanın vazgeçilmez haline gelen çekilişler ise özellikle twitterda çok etkili olacaktır. 

10-Paylaşım stratejilerinizi belirlerken rakip analizinide yaparak hareket etmelisiniz. Rakiplerinizden bir adım önde olmanız kişilerin markanıza olan bakış açısını değiştirecektir.

  • sosyal medya
  • sosyal medya firmaları
  • sosyal medya ajansı
  • sosyal medya yönetimi
  • sosyal medya danışmanlığı
  • sosyal medya firması

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.