innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Yenilikler İçin Yukarı Kaydır - İş Birliği
Şubat 04

Yenilikler İçin Yukarı Kaydır - İş Birliği

Yenilikler İçin Yukarı Kaydır - İş Birliği

04 Şubat | 394 |
Buse Kral
Buse Kral | @busekral Social Media Copywriter

Yakın zamanda hayatımıza giren “yukarı kaydırabilirsiniz” instagram reklamları ile sık sık karşılaşmaktayız. Tüm influencer ve fenomen camiasının çokça kullandığı bu reklam türüne yakın zamanda gelen #işbirliği şoku!

 

Instagram fenomeni ya da ınfluencer adı altında çok takipçili tanınmış kişilerin kullandıkları ürünler çokça merak edilmekte. Bu nedenle büyük markalar bu çok takipçili hesaplarla iş birliği yaparak dijital reklam ağını genişletmekte. Pandemi dönemi ile birlikte hayatımızda daha çok yer edinen internet reklamcılığı çok takipçili hesaplar ile birlikte, tanıtımlarının yapılmasını isteyen markaların sıklakla kullandığı bir strateji haline geldi.

 

Story reklamı deyince artık her internet kullanıcının aklına aynı kalıp geliyor; “yukarı kaydırabilirsiniz!” Fenomenler ile iş ortaklığı yapan markalar, sayfalarında satılan her ürün karşılığında bu isimlere ödeme yapmakta. Bu şekilde pandemi sürecinde birçok fenomen eski randımanını yitirse de gelir elde etmeye devam etmekte. Tabi reklamların artmasıyla beraber gelen “gerçekten kullandı mı? , “samimi mi?” , “güvenilir mi?” soruları tüketiciler arasında ikilemler oluşturmakta. Birçok fenomenden duyduğumuz “kendim kullanmadığım sürece önermiyorum”, “bu reklam değil gerçekten severek kullandım” cümleleri tüm story reklamlarının aynı kalıp olmasına neden oldu. Fakat Instagram’ın getirdiği bir yenilik ile artık samimiyet soruşturmasına son verildi.

 

Artık markalardan gelen, markadan gelmese de marka ismi geçirilen, tanıtılan, paylaşılan her ürün için “#işbirliği” etiketi getirilmek zorunda. Bu etiketler ile birlikte fenomenlerin story reklamlarından elde ettiği gelirlere de devlet tarafından vergi getirilecek. Çok takipçili fenomenlerin bir kısmı bu karara isyan etse de karar çoktan uygulanmaya başlandı. Yeni “yukarı kaydırarak ulaşabilirsiniz” dönemi herkese hayırlı olsun.

  • iş birliği
  • ınstagram
  • yukarı kaydır
  • story
  • reklam
  • link

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.