innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
YOUTUBE'DA DISLIKE SAYISI ARTIK GÖRÜNMEYECEK
Nisan 02

YOUTUBE'DA DISLIKE SAYISI ARTIK GÖRÜNMEYECEK

YOUTUBE'DA DISLIKE SAYISI ARTIK GÖRÜNMEYECEK

02 Nisan | 323 |
Burak Çakar
Burak Çakar | @burakcakar Social Media Copywriter

YouTube kullanıcıları izledikleri videoların ardından tepkilerini butonlar aracılığıyla göstermeye alışkındır. Beğenilerini vurgulamak için "like" butonu eleştirilerini vurgulamak için ise "dislike" butonu yıllardır kullanıcıların hizmetinde varlığını sürdürüyor. Aynı zamanda tüm kullanıcılar videolara gelen "like" ve "dislike" sayısını açık bir şekilde görebiliyordu. Bu durum "dislike" butonu için kısa zaman içerisinde değişecek gibi görünüyor. Zira YouTube tarafından "dislike" sayısını gizleyen yeni tasarımların test edilmeye başlandığı duyuruldu. 

"Dislike" butonu oldukça büyük bir kesim tarafından zorbalık ve linç girişimlerine hizmet etmesi amacıyla da kullanılıyordu. Tam da bu yaklaşımların önüne geçmek isteyen YouTube kanal sahiplerinin huzurunu sağlamaya yönelik bir hamlede bulunarak "dislike" sayılarını gizlemeyi hedefliyor. 

İçerik üreticileri YouTube Studio üzerinden "dislike" sayılarına erişebilecek böylece kanal sahipleri izleyicilerinden gelen geri bildirimleri analiz edebilecek. Bu analiz şansı sadece kanal sahiplerinin olacak. İzleyiciler bu sayılara ulaşamayacak.

YouTube bu hamlesiyle birlikte platformun algoritmasının daha iyi çalışabilmesini, nefret ve linç kampanyalarının da bir nebze olsun önüne geçebilmeyi hedefliyor.

  • youtube
  • dislike

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.