innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Ramazan markalar için çok büyük fırsatlar arz ediyor
Nisan 28

Ramazan markalar için çok büyük fırsatlar arz ediyor

Ramazan markalar için çok büyük fırsatlar arz ediyor

28 Nisan | 500 |
Buse Ekelik
Buse Ekelik | @buseekelik Head of Social Media

Ramazanın ilk haftalarını geride bıraktık. Geçen yıl ilk kez ramazan ayını pandemi sebebiyle evlerde geçirmiştik. Bu yıl da aynı şekilde. Evlerde kaldığımız süre zarfında da hiç edinmediğimiz alışkanlıklar edindik. Hayatlarımızda çok büyük değişikliğe gittik. Yeme içme, alışveriş yapma ve oyun oynama gibi birçok alanda farklı alışkanlıklardan geçiyoruz. Markaların iş yapış şekilleri de etkilendi tabii.. Ramazan ayı ise çok farklı şekilde ele alınacak dönem olma özelliği kazandı. Bu dönem işletmeler için büyük bir fırsat doğuruyor. Çünkü dünya üzerinde neredeyse 2 milyar insan oruç tutuyor.

Ramazan döneminde sosyal medya tüketicilerinin beklentileri değişiyor. Ramazan ayında oruç tutanların %94'ü sosyal mecralarda kendi temel değerini yansıtan markaların ve içerik üreticilerinin paylaşımlarını görmek istiyor. Kendi temel değerlerine seslenen postlarla karşılaşmak istiyor. Dolayısıyla markalar için teknolojiden aydalanarak güçlü bağlantılar kurarak bu dönemi geçirmek çok önemli. Markalar bu dönemin gereklilikleriyle şekillenmeli. Bu dönem her ölçekteki marka/firma için çok büyük fırsatlar arz ediyor.

 

Kampanyaların ramazanda oruç tutanlarla markalar arasında bağ kurmak için izlediği bazı yöntemler;

-Temel değerleri yansıtmak

Ramazan ayında ramazandan bahsetmekten çekinmeyin.Bu dönemde temel değerleri yansıtma işine iyi odaklanmalı. Ramazanda her bir birey daha iyi kalpli olma, affedici olma ve güçlü bağlantılar kurma gibi.. düşüncelerde oluyor.

 

-Alışveriş alışkanlıklarındaki değişimlere karşı hassas olmak

Pandemi online alışveriş noktasında değişimler getirdi hayatlarımıza. Alışveriş alışkanlıklarımız değişti. Sosyal mecralar uzak mesafeleri yakın kılarak, ev konforunda ve rahatlığında bir tıkla alışverişlere olanak sağladı. Uzun zamandır görmediğimiz kişilere e-ticaretle alışveriş gönderme, bayram tebriklerini mesaj yoluyla iletme bir hayli arttı..

 

-Yeni deneyimlere açık olmak

Ramazanda oruç tutanlar keşfetmeye daha açık. Düşünmeye daha fazla vaktimizin olduğu ve odaklandığımız dönemle keşfetmeye yönelik düşünce biçimimiz gelişti. Belli değerlere odaklanmak ve keşfetmeye dair istekler belirdi.

Keşfetmeye açık olan tüketiciler ramazan ve bayramda internetten yeni fikirler edinmeye başladı. Facebook, Instagram gibi dijital uygulamalar aracılığıyla alışveriş yaparken promosyon gördüğünde yeni markaları keşfetti.

 

                

  • ramazan
  • instagram
  • facebook

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.