innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Instagram’da nasıl öne çıkılır?
Mayıs 06

Instagram’da nasıl öne çıkılır?

Instagram’da nasıl öne çıkılır?

06 Mayıs | 332 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Instagram’da öne çıkmanın yolu Instagram algoritmasını anlamaktan geçmektedir. Fakat Instagram algoritmasının değişkenliğine ayak uydurmak pek de kolay değildir.

Peki, bunun için ne yapabiliriz?

Fotoğraf kalitenizi arttırın!
Instagram’da en fazla dikkat çeken göderiler genelde görsel olarak göz alıcı gönderilerdir. Eğer paylaştığınız fotoğrafların kalitesi düşükse maalesef algoritmanın size yardım olması biraz zorlaşıyor.

Daha fazla video paylaşın!
Videolar, fotoğraflar kadar algoritmanın dikkatini çekmiyor fakat biri sizin bir videonuzu görüp beğendiyse diğer gönderilerinize de göz atmak isteyecektir.

Daha fazla canlı yayın yapın!
Açık olalım, canlı yayınların algoritmanın dikkatini çektiğini söyleyemeyiz. Fakat siz her canlı yayın açtığınızda takipçilere gidecek olan bildirim ve ana sayfada tüm hikâyelerden önce yer almak size yardımcı olabilir!

Yarışmalar yaparak hediyeler verin!
Birçok markanın en beğenilen ve paylaşılan gönderilerinin bir çekiliş etkinliği olduğunu görüyoruz. İster çekiliş ister ufak bir yarışma ile profilinize olan beğenileri attırabilirsiniz. Fakat bu işe girmeden önce nitelikli hediyeler seçmeyi sakın unutmayın!

Yoğun saatlerde paylaşım yapın!
Algoritmayı yakalayacak en iyi yöndem kesinlikle prime time’da yapılan paylaşımlardır. Dünya üzerinde genel olarak kabul edilen prime time bellidir. Fakat siz kendi takipçilerinizin aktif olduğu saati belirleyebilirseniz daha çok etkileşim alacaksınızdır.

Kuşkusuz Instagram her gün yeni bir içeriği ve güncelliği içinde barındıran bir oluşum. Fakat biraz araştırma, ilgi ve yaratıcılık ile Instagram’ın bu dinamik yapısına ayak uydurmak mümkündür.

  • Dijital Reklam
  • Digital Add
  • Social Media
  • Instagram

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.