innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
SOSYAL MEDYA UZMANLIĞI NEDİR?
Mayıs 17

SOSYAL MEDYA UZMANLIĞI NEDİR?

SOSYAL MEDYA UZMANLIĞI NEDİR?

17 Mayıs | 1276 |
Rabia Köktürk
Rabia Köktürk | @rabiakokturk Social Media Copywriter

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte günüzmüzde yeni meslek dalları da ortaya çıkmaya başladı. Hatta bu meslek dalları o kadar genişledi ki artık her şey oturduğunuz yerden tek bir tuşla işler haline geldi. Bu meslek dalları içerisinde günümüzde en popüler olanı ise son zamanların yeni trendi Sosyal Medya Uzmanlığı.

 

Peki nedir bu sosyal medya uzmanlığı ?

 

Gösterilen eylem noktasında çok kolay bir meslek dalıymış izlenimi gösterse de bu meslek dalı aslında işlerin göründüğü kadar kolay olmadığını öğreneceksiniz. Sosyal medya uzmanı olabilmeniz için öncelilik mereklı, yenilikçi ve araştırmacı bir kişiliğe sahip olmalısınız. Yani oturduğunuz yerden sadece bir paylaşım yapıp altına bir şeyler karalamakla bu işler olmaz. Aynı zamanda üreteceğiniz içerikler bakımından yaratıcı ve fonksiyonel alanda üretken olmalısınız. Öncelikle sosyal medyasını yöneteceğiniz markanızı iyi tanımalı, neye ihtiyacı olduğunu keşfetmeli ve onun ihtiyacına yönelik içerikler üretmelisiniz. Markanız adına özel günleri planlamalı markanıza uygun içerik üretmelisiniz. Peki sadece içerik üretmek ve bunu planlamak yeterli olacak mıdır? Tabii ki hayır. Hazırlamış olduğunuz içeriği öncelikle markanıza uygun hedef kitleye göre belirlemeli ve reklam bütçenizi de yine aynı hedef kitleyi gözeterek oluşturmalısınız. Hedef kitlenizi iyi gözlemlemeli hangi paylaşımlara karşı daha fazla etkileşim gösterdiklerini iyi hesaplamanız gerekmektedir.

 

 

 

Peki üretmiş olduğunuz içeriğe uygun metinleri nasıl hazırlamamız gerekir?

 

Öncelikle her bir sosyal medya paylaşımınız için belirli bir anahtar kelimeye sahip olmalısınız. Daha sonra bu anahtar kelimeye uygun kombinleyeceğiz ve süsleyebileceğiniz bir metin içeriği oluşturmalı dah sonra yine hazırladığınız metinle alakalı nokta atışı hashtag yapısı oluşturmalısınız. Peki sadece metin yazma hashtag yapısı ile bitiyor mu bu iş tabiki de hayır. Oluşturmuş olduğunuz içerik ve içerik metninize yönelik her bir paylaşım için içerik, beğeni, yoeum ve etkileşim hesaplamalarını takip etmeli ve buna yönelik kendinize bir yol haritası çizmeniz gerekmektedir. Tabi tüm bunların soncunda hem müşterinizi tatmin edici sonuçlar elde etmeli hem de markayı her geçen gün daima bir adım ileriye taşımayı hedefleyen aylık ya da yıllık stratejiler belirlemelidir.

 

Sonuç olarak sadece oturduğunuz yerden bir post paylaşım yapıp onun altına bir şeyler karalamak demek sosyal medya uzmanıyım anlamına gelmemektedir.

  • sosyal medya
  • sosyal medya uzmanlığı
  • içerik üreticisi
  • teknoloji
  • dijital medya

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.