innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
SOSYAL MEDYA İÇERİKLERİ OLUŞTURURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 4 TÜYO
Mayıs 20

SOSYAL MEDYA İÇERİKLERİ OLUŞTURURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 4 TÜYO

SOSYAL MEDYA İÇERİKLERİ OLUŞTURURKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN 4 TÜYO

20 Mayıs | 275 |
Kadriye Özçetin
Kadriye Özçetin | @kadriyeozcetin Social Media Copywriter

1- Araştırma modunuz her zaman açık kalsın!

İlgi çekici içerik yazma konusunda en çok zamanınızı alacak kısımdır. Araştırma yaparken şunlara dikkat edebilirsiniz;
-Google’da benzer konuları arayın ve blog yazılaarı okuyun. Hangi bilgileri ele aldıklarını, yazılarının nasıl bir performans sergilediğini, etkileşimi nasıl sağladıklarına odaklanın.
- İçerikle ilgili benzer gönderilerde ele alınmayan noktaları öğrenmenize yardımcı olması ve farklı bir bakış açısı kazanmanız için Rakiplerinizi analiz edin.
-İçeriğinizle ilgili güncel bilgiler bulmalısınız. Bu nedenle konuyla ilgili trendleri sürekli olarak takip etmeniz çok önemlidir.

 

2- Yazı ve imla kuralları!

Yapılan araştırmalara göre e-ticaret sitelerinde insanların %74’ü yazılı içeriğin dil bilgisine dikkat etmekte, %54’ü ise yazım hatası yapan bir şirketten bir şey almayı tercih etmediklerini söylemektedir. Farkında olmadan metinde yaptığınız hatalar bir çok kayıba neden olmaması adına yazdıklarınızı veya yaptıklarınızı yayınlamadan önce gözden geçirmeniz sizin yararınıza olacaktır. Word dosyası üzerinde çalışıyorsanız programın kendi özelliği olan “Gözden Geçir” sekmesini kullanarak dil ayarlarınızı yapabilir ve yardım alabilirsiniz. 

 

3- Özgün içerikler ve kendi eşsiz sesiniz!

 

 İnternette var olan içerikler arasında öne çıkmak diğerlerinden farklı olmaya bağlıdır. Google’ın Panda algoritması düşük kaliteli içeriklerin arama sonuçlarında üst sıralarda görülmesini engellemek amacıyla kullanılır bu nedenle yaratıcı, deneyimlere dayalı ve katma değer sağlayan içerikler üretmelisiniz.

 

4- Biraz mizah ve duygu içeriği canlandıracaktır!

Sosyal mecralarda en çok paylaşılan ve en sevilen içeriğin mizah olduğunu fark etmemek mümkün değil! Mizah her şeyden farklıdır çünkü kopyalanması mümkün değildir.  Okuyucularla sohbet ediyormuş gibi konuşarak mizah ve bilgiyi birleştirirseniz içeriği sevdirebilirsiniz.

 

 

  • sosyal medya
  • içerik

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.