innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
DORITOS “ANOTHER LEVEL”
Ağustos 29

DORITOS “ANOTHER LEVEL”

DORITOS “ANOTHER LEVEL”

29 Ağustos | 914 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Doritos, Z kuşağını hedef alan “Another Level” kampanyası kapsamında logosunu tüm reklam ve sosyal medya hesaplarından kaldırdı. Evet yanlış okumadınız. Gerçekten. Bugünkü yazım ise Doritos’un devrim niteliğindeki kampanyası hakkında.

Hedef Z jenerasyonu, istikamet ileri!

Estetik ve tasarımın kaygı taşıdığı ve güzel olan şeyin görecelik gösterdiği şu günlerde minimal, sade tasarımların ön planda olduğunu önceki yazımda sizlere bahsetmiştim. Şirketler de bu akıma uyarak, markalarının gösterimini daha az yapmaya başladılar. Örneğin, bir markanın Instagram hesabında paylaşılan görsel, tamamıyla rasyonel hissi değil irrasyonel hissi yaşatmakta, aynı zamanda görselliğe hitap etmekte. Bu örnek üzerinden gidersek, 2000’lı yıllara denk gelen Z kuşağı, ürünlerin tanıtımına direkt olarak maruz kalmak istemiyorlar. Kampanya tam da bu noktayı hedef alıyor. Frito-Lay pazarlama başkan yardımcısı Rachel Ferdinando’nun Z kuşağını oluşturan 20’li yılların başlarında olan gençlere istinaden söylediği gibi “Geleneksel reklamcılığı neredeyse reddetme arzusu içindeler”

Ne demek logo yok

Doritos, 26 Ağustos’tan itibaren logosunu reklam ve sosyal medya mecralarından kaldıracağını duyurdu. Bunun yerine, “Logo Goes Here” yani “Logo Buraya Gelecek” yazısını kullanacak. Marka, hedef kitlesinin klasikleşmiş Doritos renklerine bakarak hangi ürünü aldıklarını bileceklerini umuyor. Risk mi? Kocamanından hem de.

Goodby Silverstein & Partners tarafından hazırlanan kampanyanın adı “Another Level”

Bu kampanya için Doritos’un dijital pazarlama alanındaki en önemli yatırımlarından birini temsil ettiği söyleniyor. Youtube reklamları ve yapılan tüm dijital yatırımlar şirketin Z jenerasyonunu her zamankinden daha fazla hedefe alınıyor. Ayrıca hazırlanan Youtube reklamlarında çeşitli üçgen şekilleri kullanılırken Doritos logosu bulanık hale gösteriliyor. Açık hava reklamlarında ise ikonik üçgenin içinde “Logo Goes Here” yazısı bulunuyor. Doritos televizyon için de reklam filmi serisi hazırlıyor.

Doritos büyükçe bir risk almış ama reklamcılıkta böyle örneklerin hala türetilebiliyor olması sektörün hiçbir zaman eskimeyeceğinin göstergesi diyebiliriz. Aslında, estetiğin önemli olduğu şu günlerde bu tarz reklamları görmek ve markadan çok tasarımın ön planda olması güzel bir değişim. Çünkü her ne kadar hepimiz tüketim çılgınlığı içerisinde barınan kişiler olsak da geleneksel reklamı amacının dışında görmek bizleri değişik olan tarafa itecektir. Ayrıca, bence Instagram’da böyle bir hesabı takip etmek oldukça ilginç olacaktır diye düşünüyorum ve hazırlanan reklam filmini de şöylece bırakıyorum.

  • reklam
  • add
  • doritos
  • zkuşağı
  • anotherlevel
  • logogoeshere
  • kampanya
  • medyababa

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.