innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
RUTİNLERİMİZ SATIN ALMADA NE KADAR ETKİLİ?
Eylül 27

RUTİNLERİMİZ SATIN ALMADA NE KADAR ETKİLİ?

RUTİNLERİMİZ SATIN ALMADA NE KADAR ETKİLİ?

27 Eylül | 616 |

Yapılan bir araştırmada şöyle yazıyor: "Belirli rutinlere sahip ailelerin çocuklarında daha az solunum yolu rahatsızlıkları, okulda daha başarılı performans görülüyor."

Günlük yaşantımızda uyguladığımız bir dizi rutinin asıl amacı kontrolu elimizde tutmaya (en azından öyle olduğuna inanmaya) yöneliktir.

Peki tüm bu rutinlerin satın alma ile ne ilgisi var?

Rutinler, ritüeller ve batıl inançlarla ilgili çağrışım içeren ürünler diğerlerine göre daha 'yapışkan'dır.

Hızlı hareket eden ve dinglikten yoksun bu dünyada hepimiz istikrar ve tanıdık şeyler arıyoruz. Mesela Spotify yada Netflix kullanan sizin gibi milyonlarca insan olduğunu bilmek bize güven ve aidiyet duygusu veriyor.

Hoşumuza giden bir marka yakaladığımızda ise her sabah tadını sevdiğimiz aynı kahveyi yudumlamakta, kokusunu beğendiğimiz meşhur şampuanı kullanmakta insana güven veren bir yan var. Hatta bu tanışıklık duygusu öylesine güçlü ki pek çok tükletici ürün ile arasında bağ kuruyor.

Kulağa saçma geliyor olabilir.

Kendinizi bir düşünün. Bir ürünü satın almak belirli noktadan sonra bilinçli karardan çok rutin haline gelen bir davranış olmaya başlıyor. Örneğin cilt kremleri; göz kenarındaki kırışıklıkları yada gülme çizgilerini yok edip etmemesi çok da önemli değil. İşe yaramadığını düşündüğümüz noktada daha iyi olduğu söylenen şu son çıkan yeni teknoloji harikası kremi deneriz. Neden mi? Nedeni basit. Bu annelerimizden hatta çevremizdeki çoğu kadından gördüğümüz bir uyku öncesi rutinidir.

Tanıdığımız kullandığımız markalar varken arayüzü çok daha farklı olan teknolojik ürünlerden de uzak duruyoruz. Belki dünyanın nerdeyse tamamının Apple takıntısı bu sebepten. Kim bilir?!

Anlaşılan markaların bu rutinleri kırmaları için epey uğraşması gerekecek. Kolaylıklar diliyoruz!

  • rutinler
  • satın alma
  • nöropazarlama
  • nöromarketing

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.