innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Müzik Coca-Cola’nın da gıdasıdır
Şubat 25

Müzik Coca-Cola’nın da gıdasıdır

Müzik Coca-Cola’nın da gıdasıdır

25 Şubat | 382 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

 

Hiç şüphesiz müzik hayatımızda olduğu kadar medya sektöründe de oldukça önemli bir olgu. Örnek verecek olursak korku filmlerinde kullanılan ses efektleri olmasaydı belki de dünya nüfusunun yarısından fazlası hayatından korku türünü çıkarmamış olacaktı. Nitekim büyük firmalar da müziğin ne derece önemli olduğunun farkında. Bu bahsettiğimiz büyük firmalar reklam filmlerinde kullanılacak müzikler, jingellar için ciddi bir bütçe ayırıyorlar. Peki, dünya devi Coca-Cola bu sefer ne yapmış? Tabii ki çok farklı bir şey değil sadece Tyler, The Creator iş birliğinde gerçekleşen reklam filmi Open That Coca-Cola’yı yayınlamış.

Coca-Cola, tüm dünyaya reklam veren büyük bir firma. Ama tabii ki her ülkeye reklam vermek öyle kolay değil. Çünkü Amerika’da kutlanılan Paskalya Bayramı için hazırlanmış olan Coca-Cola reklamının Mısır’da yayınlanmasının hiçbir mantıklı açıklaması olamaz. Bu nedenle Coca-Cola, her ülkenin kendi kültüne özgü dönemleri, mutluluk temalı duyguları reklam filmlerinde kullanıyor.  Bunu yaparken de müzik seçiminde oldukça dikkatli davranıyor. Bu sefer de Coca-Cola, son reklam filminde, dünyaca tanınan bir rap sanatçısı Tyler, the Creator ile çalışmış. Dünya müziği diyebilir miyiz? Kâfi.

Yoksa Coca-Cola mı müziğin gıdası?

Hazırlanan reklam filminde, her zaman olduğu gibi, hararetli bir günde buz gibi Coca-Cola içince bizlerde uyandıran enerjiye odaklanılmış. Ayakların bir türlü durmadığı bu keyifli reklam filminde ise müzik kullanımı gerçekten başarılı. Tyler, the Creator dokunuşunun hissedildiği, tat ve yudumlama kelimelerinin ön planda olduğu müziğe ayak hareketleri eşlik ediyor. Çok keyifli.

Aynı zamanda Tyler, the Creator üretim sürecinde filmin girişinde flütü kendisinin çaldığını Twitter’dan belirtmiş. Tyler, the Creator da reklam filmlerinin böyle müziklere ihtiyacı olduğunu söylemiş. Müziğin tırmanma kısmını hazırlayan flüt girişi de oldukça başarılı bir dokunuş kesinlikle.

Çekim, renkler, geçişler, müzik hepsi tek kelime ile mükemmel. İzlerken yerinde duramayacağınız reklam filmini şöylece bırakıyorum,

  • cocacola
  • openthat
  • add
  • music

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.