innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Radyo gibi ama etkileşimli?
Şubat 04

Radyo gibi ama etkileşimli?

Radyo gibi ama etkileşimli?

04 Şubat | 393 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Son günlerde belki duymuşsunuzdur bi’ Clubhouse furyası başladı. “Davetiyeniz var mı?”, “Bana davet atabilecek olan var mı?” ya da "Alırım bir davetiyenizi” laflarının havada uçuştuğu, kimilerinin android kullanması sebebiyle yükleyemediğim meraktan çıldırdığı bu yeni mecra bir anda patladı. Benim tahminim ise bir anda sönecek gibi. Merak ile bekliyorum desem yeridir.

 

Pandeminin hayatımıza yer etmesi ile birlikte evde çok fazla vakit geçirir olduk. Bu dönemde tabii ki sosyalleşmek bizim için önemli bir konu olmaya başladı. Biz de başladık arkadaşlarımız ile nasıl uzaktan vakit geçirebiliriz diye. İlk etapta uzun yıllardır yapılan ama daha yeni kıymete binen podcastlerin dinlenme oranı artsa da oyunların vazgeçilmez sesli sohbet odası Discord oldukça rağbet gördü.

                         

 

Nasıl yani, +1’im olmadan giremiyor muyum?

Şimdilik sadece sohbet amacıyla kurulan Clubhouse sosyalleşme ihtiyacı ve yeniliğiyle oldukça ilgi gören app’lerden birisi oldu. Seçilen alanlara göre sohbet odalarına dinleyici ya da konuşmacı olarak katılabiliyoruz. Burada dikkat çeken bir nokta öyle herkes elini kolunu sallayarak giremiyor. Davetiye ile giriş yapabiliyoruz. Eksi yanı şu anlık sadece App Store’da olması. Android kullanıcıları maalesef şu an için kullanamıyor.

                         

Ünlüler mi var? Ben de girsem ünlü olur muyum? Sadece soruyorum..

Evet, Gülben Ergen ile aynı odada bulunabiliyoruz. Instagram için de aslında söz konusu birlikte kullanım. Ama ünlüler ile de aynı sohbet odasında bulunup onlarla sohbet edebiliyoruz.

Şirketin yatırımcıları arasında Ashton Kutcher'ın da yer alması bu etkiyi tetikleyen ve topluluğun temellerini oluşturan en önemli unsurlardan biri. Kanaat önderleri ve ünlüler, beraberinde diğer ünlüleri de platforma taşıyor.

   

Aynı zamanda Clubhouse’da yayını kaydetmek gibi bir durum yok. Sonradan da dinleyemiyoruz. Yani hiçbir şey dışarıya çıkmıyor. İllegal kaydedersen orası ayrı tabii.

Günümüzde kişisel markalamanın ağırlıklı bir şekilde sosyal ağlarda geliştiğini düşünürsek, ünlülerin ve kanaat önderlerinin seçkin bir kitleye sahip Clubhouse'u tercih etmesi şaşırtıcı değil. Yeni bir dijital medya ortamı doğuyor olabilir. Gelişmeleri merakla bekliyorum.

 

 

  • clubhouse
  • sosyal medya
  • instagram

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.