innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
AÇIK HAVADA RENKLER BİZE NE DİYOR?
Haziran 14

AÇIK HAVADA RENKLER BİZE NE DİYOR?

AÇIK HAVADA RENKLER BİZE NE DİYOR?

14 Haziran | 578 |
Ceren Terzi
Ceren Terzi | @cerenterzi Social Media Copywriter

Tüketicileri satın almaya iten birçok etken bulunmaktadır. Satın alma eyleminde tüketiciyi en çok ses, doku, renk ve kokular etkiliyor. Dış görünüşte ise en çok etkili olan şey daima renkler oluyor. Renkler, satın alma noktasında güçlü psikolojik etkiler yaratarak tercihimizi büyük oranda etkiliyorlar. Her renk, açık hava reklamlarında tüketici üzerinde sektörüne göre farklı etki göstermektedir. Açıkhava Reklamcıları Derneği (ARED), her rengin satın alma davranışı üzerindeki etkisini sektöre göre bakın nasıl farklı yorumluyor:

 

Mavi: Güvenin rengi olan mavi genellikle banka ve finans kurumları tarafından tercih ediliyor. Öyle ki mavi kalemle yazılan yazılar bile akılda daha çok kalıyor.

Kırmızı:Kırmızı renk canlılığı ve enerjiyi temsil ediyor. Kalbi anımsatan renk, tüketicilere ürünleri alma konusunda hızlı davranması gerektiğini söylüyor. Perakende zincirleri ve kampanya yapan markalarda kırmızı yoğun şekilde kullanılıyor.

Yeşil:Doğanın rengi olan yeşil, huzuru ve güveni çağrıştırıyor. Bu renk genellikle oteller, sağlık merkezleri, turizm şirketlerinin reklamlarında kullanılıyor.

Turuncu: Turuncu birçok alanda agresyonu temsil ediyor. Herkese hitap ediyor ve satın alma duygusunu en güçlü tetikleyen renk olarak biliniyor. Online satış siteleri, bankalar ve elektronik zincirlerinin çok sevdiği bir renk…

Sarı: Neşe, gençlik ve dinamizmi anlatan renk, genellikle gençlere yönelik satış yapan markalar tarafından kullanılıyor. Sıcaklık hissi veren sarı renk, tur şirketleri tarafından da tercih ediliyor.

Pembe: Bu renk kadınlara yönelik ürün satan kişisel bakım markaları tarafından tercih ediliyor. Romantik bir renk olan pembenin aynı zamanda sakinlik veren bir etkisi de var.

Mor:Duygusallığın rengi olan mor genellikle güzellik ve yaşlanmayı geciktiren ürünlerde kullanılıyor.

Siyah:Gücün rengi olan siyah, lüks markaların ürünlerini tanıtmak için kullandığı bir renk. Özellikle lüks otomobil markaları ve giyim markaları tercih ediyor.

 

  • outdoor
  • agency
  • açıkhava
  • reklam
  • adversiment
  • colours

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.