innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
BİLLBOARD MU?, BÜYÜK DERGİ SAYFASI MI?
Mayıs 17

BİLLBOARD MU?, BÜYÜK DERGİ SAYFASI MI?

BİLLBOARD MU?, BÜYÜK DERGİ SAYFASI MI?

17 Mayıs | 814 |
Miraycan MUTLU
Miraycan MUTLU | @miraycanmutlu Social Media Copywriter

Billboard, firmaların kendilerini ifade etmek için kullandıkları açık hava mecralarıdır. Bu alanlar, dış mekanda olduğu için, görünürlük açısından boyutları da buna uygun tasarlanmıştır. Arabayla geçen, toplu taşımayı kullan kişiler de yolculuk esnasında billboard mesajını rahatlıkla okuyabilmelidir. Bu nedenle bu mesajların oldukça net, görünür ve anlaşılır olması gerekmektedir. Çünkü yolculuk esnasında araçla giden bir kişinin o mesajı görme süresi 3-5 saniyedir.

Bazı firmalar ise billboard geniş diye oraya destansı mesajlar ekliyorlar. Sanıyorlar ki buraya para verdim, e alan da geniş, şunu da ekleyeyim, bu da olsun. İşte bu da danışmansız ve ajanssız çalışan ya da araştırmayı akıl edemeyen firmaların vizyonsuzluk göstergesi. Kocaman alan tabii, her şeyi yaz, tüm menüleri ekle, tüm taksit seçeneklerinden bahset! Aslında yapılması gereken çok basit, bir ajans ya da danışmanlık firmasıyla çalışmaya bütçesi olmasa bile sadece Google'a "Başarılı billboard tasarımları" yazmaları yeterli. Ancak sermaye olması her zaman yeterli gelmiyor. Google kullanmayı da bilmek gerekiyor.

Dünya billboardlarda neler yapıyor? Dünyada elbette sadece bir kağıda baskı yapılıp asılmıyor. Dış mecrada oldukça dikkat çekecek tasarımlar kullanılıyor. Özel malzemeler ile kabartma, ışıklandırma ve 3 boyutlu billboard tasarımları yapılıyor. Üstelik bu tasarımlarda en fazla 1 cümle kullanılıyor. Okunur olması için büyük puntolar ile verilmek istenen mesaj yazılıyor. Bu da hem kişilerde merak uyandırıyor hem de markanın kalitesi ortaya konmuş oluyor. Marka bu sayede, akıllarda yer edici bir konum edinmiş oluyor. 3 boyutlu durumlara girilmese bile bazen mesajı vermek için tek bir kelime yeterli oluyor. Firmayı anlatan ya da insanların akıllarında konumlanmasını istediği yer için bir kelime...Bazen tek bir görsel, tek bir mesaj. Net, okunur ve anlaşılır. Billboarddaki mesajın algılanma süresi çok kısa çünkü, bu süre içinde öyle bir mesaj verilmeli ki görenler o mesaj üzerine düşünmesin, düşünmeyecek kadar net olsun. Bir dergi sayfası gibi yüzlerce unsur ile kullanılmasın.3-5 saniye arasında kimse bir dergiyi okuyamaz, önünde durup zaten kimse okuyamaz. Bu süre içinde o billboarda yüzlerce içerik eklenirse aslında o billboard görünmez olur. Onun yerine firma logosu ve web adresini bile yazmak daha iyi. En azından logo ve marka bilinirliği sağlanmış olur.

 

  • billboard
  • reklam
  • outdoor
  • marka

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.