innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
SOSYAL MEDYA REKLAMLARINIZDA BUNLARA DİKKAT EDİN!
Mayıs 13

SOSYAL MEDYA REKLAMLARINIZDA BUNLARA DİKKAT EDİN!

SOSYAL MEDYA REKLAMLARINIZDA BUNLARA DİKKAT EDİN!

13 Mayıs | 683 |
Rabia Köktürk
Rabia Köktürk | @rabiakokturk Social Media Copywriter

- Sizlere bu hafta biraz markalardan biraz da marka reklam stratejinizde dikkat etmeniz gereken kritik noktalardan bahsedeceğim.

 

Uzun zamandır spor ürünleri satışı yapan markamda reklamla ilgili sorun yaşamaktayım. Bu sorunla alakalı olarak biraz araştırma yapınca sorun tespiti de uzun sürmedi. Peki bu süreçte sorunu nasıl tespit etik ne gibi stratejilerle ilerledik sizlere biraz bundan bahsedeceğim.

Markamla alakalı ilk başta reklam konusunda hiçbir sorun yaşamamaktaydım. Tasarlanan bütün postlar marka çizgime uygun içerikte ve görsellikte olmakla birlikte etkileşim konusunda da çok yüksek başarılar elde etmiştik. Fakat bir süre sonra markamın çizgisine birkaç marka logosu ve başka bir markanın ürününe ait içerikler eklemeye başlayınca sorunlarda peşi sıra geldi diyebiliriz. İlk başlarda bu sorunun nedenini bulmamız biraz uzun sürdü. Daha sonra bu soruna ekip arkadaşlarımla birlikte eğilince gerçekler su yüzüne çıktı diyebiliriz.

 

Peki neydi bu sorun ? Bizim önümüze neden bu kadar engeller çıkardı ? Beğeni sayılarımızı düşürdü biraz da size bu konu hakkında bilgilendireceğim.

 

 

Sorun ile alakalı olarak Facebook ile iletişime geçtiğimizde görsellerimizde spor markamızın tüm ürünleri kapsamasına rağmen kendi çatısının altında başka markaları lanse etmesi ve onların logosuna vurgu yapılması kişi haklarını ihlal ettiği için reklamlarımıza belirli bir kısıtla uygulamaya başlamış. Yani özetle Facebook bu markalar zaten piyasada var neden sen ekstra onların reklamlarına destek çıkıyorsun algısı oluşmuş.

 

Pek bu sorunla tekrar karşılaşmamak için ne yapabiliriz?

 

Bir daha reklam kısıtlaması ile karşı karşıya kalmamak için ya tanıtımını yaptığımız ürünün gerçek satışını sağlayan kişilerle iletişime geçerek izin almamız gerekir ya da onların logosuna ismine yönelik bir reklam strarejisinden uzaklaşmamız gerekir.

 

Yani özetle Facebook diğer kullanıcıların, özel kişilerin ve şirketlerin haklarına zarar gelmemsi adına bu şekilde sıkı bir güvenilik duvarı oluşturmuş durumda. Telif haklarına zarar gelmemesi adına ticari marka haklarının çiğnenmesine müsaade etmemekte. Markanızın reklamlarının kısıtlanmasını istemiyorsanız bir markanın ürünlerini yasal olarak kullanmalı ve satışını desteklemelisiniz. Aksi takdir de marka kullanma ve reklam yetkinize sınırlandırma getirmesi kaçınılmaz olacaktır.

 

 

 

  • sosyal medya
  • reklam
  • instagram reklamaları
  • sosyal medya reklamları

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.