innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Hamburgerin yanında sence hangisi daha iyi?
Haziran 03

Hamburgerin yanında sence hangisi daha iyi?

Hamburgerin yanında sence hangisi daha iyi?

03 Haziran | 408 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Pepsi geçtiğimiz günlerde, hamburgerin yanına en çok kendisinin yakışacağını gönderme olarak yaptığı reklam kampanyasında duyurarak herkesin dikkatini çekti. Nasıl mı?

Amerika’nın hatta dünyanın en büyük fast food zincirlerine bakıldığında tüketicilerin yüksek bir oranının Pepsi yerine Coca-Cola seçtiği biliniyor (Ben de, ben de). Öyle bir oran ki 10 fast food zincirinden 9’u Coca-Cola’yı tercih ediyor. Bu ciddi bir oran.

Pepsi de bu rekabetçi sonuçları göz önünde bulundurarak bir reklam kampanyası başlattı. Marka gündeme oturan reklam kampanyasında, Burger King, McDonald’s ve Wendy’s ambalajlarında gizlenmiş Pepsi logolarını ortaya çıkardı.

Büyük resmi bir de bu açıdan görün

Fast food ikonografisinde gizli Pepsi logolarını gösteren #BetterwithPepsi etiketli kampanya, Amerika Ulusal Burger Günü kapsamında Alma ve VaynerMedia iş birliği ile duyuruldu. Reklam kampanyası Pepsi’nin gerçekleştirdiği “gözü kapalı tadım” testlerinin bir parçası olarak sunuldu. 233 katılımcının olduğu ve 3 başarılı fast food zincirinin imzası olan hamburgerlerin yer aldığı tadım testinde ise, katılımcıların %60’ı Coca-Cola yerine Pepsi’yi tercih etti.

Bu oran göz önünde bulundurularak şirket de hamburgerlerin yanında neden tercih edilmediklerinin üzerine gidiyor. Gerçekleştirdiği tat testini, bir origami sanatçısının elinden çıkan, dikkatlice katlanmış paketlerin köşesinden çıkan Pepsi logosuna odaklıyor.

Tanıdığım birçok tasarımcı dâhil benim de çok sevdiğim bir reklam kampanyası olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Kampanyanın görsellerini ve ilgili videoyu aşağıya şöylece bırakıyorum,

 

  • Dijital Reklam
  • Digital Add
  • Social Media
  • Pepsi

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.