innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Instagram'da Hashtag Kullanımı
Kasım 23

Instagram'da Hashtag Kullanımı

Instagram'da Hashtag Kullanımı

23 Kasım | 1827 |
Gözde Mustafaoğlu
Gözde Mustafaoğlu | @gozdemustafaoglu Social Media Copywriter

Instagram’ı bireysel olarak veya marka yönetimi amaçlı kullanan herkesin çok iyi bilmesi gereken bir konu, hashtag kullanımı. Acaba bu işin doğrusu pek çok insanın yaptığı gibi görselin altını #like #likeforlike #takibetakip gibi hashtaglerle doldurmak mı, yoksa görselin altına yazacağı metni #herkese #günaydın #bugün #eltimle #çay #keyfi #yapıyoruz #sefamız #olsun şeklinde yazmak mı? Bunlardan birine evet dediyseniz bir hata yapıyorsunuz ve bu hatadan dönmek için hiç de geç değil. Buyrun beraber öğrenelim, Instagram’da etkileşimi  artırmak için doğru hashtag stratejisi nasıl yürütülür?

Öncelikle her işte olduğu gibi burada da gözü kapalı ilerlemek yerine bir strateji belirlemek ve bu yoldan gitmek oldukça önemli olan ilk adım. Paylaşım planlaması ve strateji belirlendikten sonra size en uygun anahtar kelimeleri belirlemelisiniz. Instagram bir seferde otuz tane hashtage izin veriyor diye hepsini kullanırsanız başarı şansınız düşebilir, o yüzden az ve öz olmanın önemli olduğunu unutmayın. Eğer bir marka yönetiyorsanız sektörünüze dair ön planda olan hashtaglere öncelik vermeyi deneyebilirsiniz.

Sektöre ve içeriğinize yönelik hashtag kullanımı sayfanızdaki trafik ve etkileşimde oldukça önemli  bir rol oynar. İlgili hashtag üzerinde size ulaşan bir kullanıcı içeriğinizle tutarlılığı görünce sayfanızın sadık takipçilerinden birine dönüşebilir. Bu şansı kaçırmak istemezsizin değil mi?

Ürün ve hizmetle alakalı anahtar kelimeleri hashtag olarak kullanmak kadar kıymetli bir diğer şey de markanız için özel bir hashtag kullanmaktır. Bunu markanıza ait tüm içeriklere entegre ederek kendiniz için bir imza niteliği kazandırabilirsiniz. Sloganınızdan bir parça veya geliştirdiğiniz bir proje için kullandığınız söz öbeği özel hashtaginizi oluşturabilir. Burada önemli olan sıradan söz öbekleri yerine özel bir içerik üretmektir. Buna dikkat edin, marka hashtaginizin altında alakasız görsellerle karşılaşıp şoke olmayın.

Rakiplerinizin kullandığı hashtagleri inceleyin. Bunun için Tags For Likes sitesinden faydalanabilirsiniz. Bu bağlantı üzerinden Instagram’daki popüler hashtaglere ulaşabilirsiniz. Ancak tabii bir hashtag sırf popüler diye kullanmayın, markanızla ve içeriğinizle uyumlu olup olmadığını süzgeçten geçirin. Bazen çok bilinen ve sık kullanılan hashtagler sizin için faydalı olmayabilir. Sık kullanılan hashtag paylaşımı aramalarda sizin de bulunmanızı sağlayacaktır ama birçok kişi sizinle aynı şekilde davrandığı için paylaşımınız kaybolup gidecektir.

Genellikle metnin sonuna yerleştirilse de alsında cümle içine yerleştirilen #hashtag de tercih edilen yöntemlerdendir. Bu konuda az bilinen bir gerçek kullaım sırasında yönlendirici olabilir. Şöyle ki; Instagram algoritması görselin altına yazdığımız metnin ilk cümlesini hashtag olarak algılar. Bu nedenle hashtagleri ilk cümleden sonra kullanmak ve ilk cümle içinde geçmeyen kelimelerden seçmek sayfa trafiğini artırmaya yardımcı olabilir.

Çok sık paylaşımda bulunuyorsanız sık kullandığınız hashtagleri bir liste halinde kenarda tutarak kopyala-yapıştır yapıp işinizi pratik bir şekilde çözebilirsiniz.

Bu bilgiler ışığında isterseniz sayfa trafiğinizi artırmak için bir yol haritası belirleyebilirsiniz ya da bu sayfayı kapatıp sıradki görselinizin altını #picoftheday #like #followme #likeforlike türü hashtaglerle doldurabilirsiniz. Yani #sizbilirsiniz

  • hashtag
  • instagram
  • strateji
  • sosyal medya

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.