innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
MARKALAR İÇİN ETKİLİ SUNUM YÖNTEMİ NASIL OLMALIDIR?
Ağustos 09

MARKALAR İÇİN ETKİLİ SUNUM YÖNTEMİ NASIL OLMALIDIR?

MARKALAR İÇİN ETKİLİ SUNUM YÖNTEMİ NASIL OLMALIDIR?

09 Ağustos | 1452 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

Markamız için etkili bir şekilde hazırlanan bir sunumla, normal düzeyde hazırlanan bir sunumun arasında çok fark olduğunu geçen toplantıdan dahi anlayabiliriz. Sunumlarda çok fazla metin yazmak yerine net bir şekilde vermek istediğimiz mesajı kısa cümleler halinde, dikkat çekecek bir yapıda yazmalıyız. Aksi takdirde gelen misafirlerin sıkıldığını hemen fark edebiliriz. Birkaç madde de etkili bir sunum yöntemi nasıl olur gelin birlikte ele alalım:

  1. Başarılı bir sunum da en önemli unsurlardan bir diğeri de bir taslak oluşturmaktır. Belirli renklerde, belirli bir grafik planlaması doğrultusunda etkili bir sunum hazırlayabiliriz.
  2. Kullanmış olduğunuz fontlara da dikkat etmemiz gerekecektir. Başlıkları metinden daha farklı bir fontla yazmak okuyanın dikkatini hemen çekecektir. Başlığın metinden büyük yazılması da orantılı olması da önemlidir.
  3. Belirli bir planda gitmemiz gerekir. Buna giriş-gelişme-sonuç da diyebiliriz. Bir giriş bölümü sonrasında vermek istediğimiz mesajın detaylandırılması ve son olarak da vermek istediğimiz mesajın çıktılarını sonuç bölümünde yer verebiliriz.
  4. Ek olarak planımızda vermek istediğimiz mesaj bir tanedir. Birçok noktaya değinerek anlatılan bir sunumda karşı tarafa anlatmak istediğimizi anlatamayız. Kafa karışıklığına sebep olur aynı zamanda sıkılmalarına da fırsat vermiş oluruz.
  5. Başlıklarımız her zaman okuyan kişide merak uyandırmalıdır. Çünkü başlıklar ne kadar etkili olursa karşı tarafın sizi dinlemesi, size kulak vermesi de o derece artar.
  6. Ve sizi dinleyen misafirlerinize sorular sorun, onları da sunumunuza dahil edin. Yalnız soracağınız sorular orijinal olmalıdır.
  7. En önemli etken ise sizin dilinizdir. Ne kadar etkili bir anlatım tarzına sahipseniz aslında sunumunuzu karşı tarafa o kadar iyi geçirebilirsiniz. Heyecanlanmadan, kendinize olan güveniniz ile anlatın. Anlatırken de ben karşı tarafta bir dinleyici olsaydım anlayabilir miydim şeklinde düşünün. Kafa karışıklığına sebebiyet vermeden, merak uyandıran başlıklarınız ve orijinal sorularınızla beklentileri karşılayın. Hedef kitlenizi iyi tanıdığınız zaman size gelecek olan sorulara da iyi yanıt verebilirsiniz.
  • marka
  • sunum
  • etkili sunum

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.