innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
INSTAGRAM HASHTAG STRATEJİSİ NASIL OLMALI?
Nisan 15

INSTAGRAM HASHTAG STRATEJİSİ NASIL OLMALI?

INSTAGRAM HASHTAG STRATEJİSİ NASIL OLMALI?

15 Nisan | 372 |
ASLI
ASLI | @aslikiraz Social Media Copywriter

INSTAGRAM HASHTAG STRATEJİSİ NASIL OLMALI?

Hashtag kullanımı gönderilerin daha fazla hedef kitleye ulaşmasını sağlar. Ne kadar çok hashtag kullanılırsa etkileşimin o kadar artacağı bilinmektedir fakat bunun aksine son zamanlarda yapılan araştırma ve gözlemlere göre çok hashtag kullanımının etkileşime bir fayda sağlamadığı, doğru sayıda ve doğru hashtag seçiminin fayda sağladığı gözlemlenilmiştir.
Hashtag yoluyla etkileşimi arttırmak için öncelikle doğru hashtag seçimi önemlidir. 

Doğru Hashtag Nasıl Belirlenir:

1- Instagram 30 tane hashtag hakkı verir. Bu hashtag hakkını doğru kullanabilmek için ilk önceliğimiz kendinizi tanımak ve tanımlamak, işletmenizi en doğru tanımlayacak hashtag'leri bulmak önemlidir.

2-Kendinizi doğru tanımlayan hashtag belirlendikten sonra hedef kitleyi doğru tanımak ve anlamak gerekir, hedef kitlenin beklentileri doğrultusunda hashtag oluşturulmalıdır.

3- Rakiplerin kullanmış olduğu ve popüler hashtag araştırılmalıdır, birebir aynı hashtag kullanılmamasına dikkat edilmelidir.

Dikkat Instagram SPAM Hashtag’leri Cezalandırıyor

Doğru hastag belirlerken Instagram’daki 60.000’den fazla yasaklanmış hashtag olduğu bilgisinin bilinmesinde fayda var. Yasaklanan hashtag'lerden biri kullanıldığında gönderiniz "spam" olur ve diğer kişilerin akışında gözükmez. Bu şekilde kimsenin göremediği bir paylaşımdan etkileşim alınması mümkün değildir.

Ama bilinen bir gerçek var ki hashtag konusunda tek doğru bilgi yoktur, bundan dolayı markayı, hedef kitleyi ve gönderiyi göz önünde bulundurarak doğru hashtag bulmak gerekir.

  • instagram
  • hashtag
  • hashtag stratejisi
  • etkileşim

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.