innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Instagram Keşfet Algoritması
Mart 12

Instagram Keşfet Algoritması

Instagram Keşfet Algoritması

12 Mart | 515 |
Buse Kral
Buse Kral | @busekral Social Media Copywriter

 

Markanızı büyütmek, hedef kitlelerin önüne çıkmak ve sıklıkla keşfette bulunmak istiyor ancak keşfete düşmek için neler yapacağınızı bilmiyorsanız işte size Instagram keşfet algoritmasının mantığı.

 

 

Sosyal medya platformlarının algoritmalarında en temel prensip kullanıcı alışkanlıklarıdır. Yani aslında gün içinde karşılaştığımız birçok reklam, kişi, tanıtım bizlerin takip ettiği insanlar, sayfalar, konuştuğumuz kişiler ve onların beğendikleri sayfalardan oluşur. Kısaca özetlemek gerekirse herkes Instagram keşfetini kendi besler. Tıpkı internetten araştırdığınız bir ürünün günlerce önüne çıkması gibi Instagramda bulunduğunuz her etkileşim keşfetinizi etkiler.

 

Bununla birlikte aynı mantık zaman içinde Instagrama eklenen reels, IGTV, hikaye, akış gibi alanlar da keşfet mantığı ile çalışır. Yani sizlerin ilgilendiği, etkileşimde bulunduğu içeriklerden beslenerek sizin önünüze bunları çıkarır. Öncelikler her zaman etkileşime göre belirlenir. Bir sayfadaki görselleri beğenip, yorum yapıp ilgiyle takip ediyorsanız bundan sonraki süreçte o ve benzer sayfaların reklamları ve sayfaların içerikleriyle sık sık karşılaşacaksınız demektir. Ama şu ayrıntıyı atlamamakta fayda var, etkileşimde bulunmasanız bile sayfada geçirdiğiniz vakit keşfetinize düşmek için yeterli.

 

Tüm bu bilgilere bakarak markanızın insanların keşfetine düşmesi için öncelikli hedefimiz: etkileşim. Markamızın paylaşımlarının saatleri bizler için önemlidir. Marka sektörüne, hedef kitlesine göre paylaşım saatlerini belirlemede özen göstermelidir. Bazı markalar çalışan insanları hedef kitle alarak paylaşımlarını öğlen arası ya da iş çıkışı gibi oluştururken bazı markalar işe gitmeyen hedef kitleye hitap ediyorsa sabah ya da öğleden sonra saatlerini seçer. Paylaşım yapıldıktan itibaren ilk 30 dakikada alınacak etkileşim sizin insanların keşfetine düşmenizi sağlar. Reklamlarını bu kriterlere göre oluşturmanız tanıtımınız için daha sağlıklı olacaktır.

  • ınstagram
  • keşfet
  • algoritma
  • etkileşim
  • marka bilinirliği
  • marka

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.