innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
REAKTİF VE PROAKTİF İNSAN YAPILARI
Temmuz 26

REAKTİF VE PROAKTİF İNSAN YAPILARI

REAKTİF VE PROAKTİF İNSAN YAPILARI

26 Temmuz | 6744 |
Merve Demirer
Merve Demirer | @mervedemirer Social Media Copywriter

Reaktif ve Proaktif İnsan Yapıları

‘’Karanlıktan Şikayet Edeceğine Bir Mum Yak’’

Arkadaşlar Selam;

Blogdaki ilk yazımda reaktif insan ve proaktif insan davranışlarına yaklaşım ile başlamak istedim. Konuya şöyle bir soru ile yaklaşmak daha doğru olacaktır.

‘’Hayatınızda karşınıza çıkan sorunlara nasıl yaklaşıyorsunuz?’’

Muhtemelen kimileri ‘’yaklaşmıyorum’’, kimileri de ‘’sonuna kadar savaşıyorum’’ şeklinde cevaplayacaktır. Peki reaktif ve proaktif insanların sorunlar karşısındaki duruşları nasıldır? Birbirlerinden nasıl ayrılırlar? Bir insanın reaktif mi yoksa proaktif mi olduğunu nasıl anlarız? Bu durum insan yaşantısını nasıl etkiler? Gelin genel olarak bu insan tiplerine bir göz atalım.

Reaktif İnsan Tipi:

Reaktif insan yaşadığı her olumsuz durumda paniğe kapılarak ‘’neden her şey beni buluyor? Neden bu kadar şansızım!!’’ gibi yaklaşımlarda bulunan kişilerin ta kendisidir. Karşılaştığı olumsuzlukların içinde boğulmaktan önünü göremeyen, ne yapacağına asla karar veremeyen ve topluma faydası olmasını bir kenara bırakın kendisini taşımayı bırakmış insan modelidir. Evet acıdır ki bu tarz insanlar çevremizde bolca bulunmakta. Bu tarz insanlar risk almaktan çekindikleri için sürü psikolojisinden kendisini bir türlü koparamayan ve kendisine özgü hiçbir düşüncesi olmayan kişidir.

Proaktif İnsan Tipi:

Yaptığı her işte, her davranışında kısacası attığı her adımda taktiri toplayan insan tipidir. Proaktif kişi yaşanabilecek bir sorunu önceden tespit edip konuyla alakalı çözüm yolları geliştirerek, kendisini kaosun içinde bulduğu an konuyu önce kabul edip sonrasında hızlı bir şekilde harekete geçecek kişidir. Özgüven sahibi ve yaratıcılığı gelişmiş, düşüncenin kıymetini iyi bilendir. 

Şimdi günümüz şartlarında bu iki insan tipini tartışacak olursak, herkes yanında kendisine bir şeyler katabilecek birilerini görmek isterler. Peki hangi kişilik tipi daha geçerli sayılabilir? Ya da sizler hangi şekilde anılmak istersiniz?

Diyeceğim şu ki; Her şey insanın kendisinde başlayıp kendisinde biter. Koyun olmayın arkadaşlar! Başarılı bir yaşam için kendinize ait bir B ve C Planınız olsun.

  • Medya
  • Sosyal medya
  • Facebook
  • Twitter
  • Whatsapp
  • Instagram

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.