innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
STRANGER THİNGS'LE 80'LER COCA-COLA'SINA DÖNÜŞ!
Haziran 28

STRANGER THİNGS'LE 80'LER COCA-COLA'SINA DÖNÜŞ!

STRANGER THİNGS'LE 80'LER COCA-COLA'SINA DÖNÜŞ!

28 Haziran | 680 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Geçtiğimiz günlerde, Netflix orijinal dizisi Stranger Things’in Burger King’le yapmış olduğu reklam kampanyasından bahsetmiştik. Burger King ve Coca-Cola’nın destek verdiği reklam kampanyasında Coca-Cola’ya düşen görevden şöyle bir bahsedelim istedim.

Malum, 1980’leri iliklerimize kadar hissettiren mistik, gizem, bilimkurgu temalı meşhur dizimiz Stranger Things’in başlamasına günler kaldı. “Günler kaldı” ibaresini kullanana kadar da birçok marka meşhur dizimize sponsor oldu ki bu gerçekten iyi bir reklam stratejisi. Bugünkü örneğimiz ise, aslında Burger King’den de önce Coca-Cola’nın 1985 yılında piyasaya sunduğu “New Coke” hakkında.

Coca-Cola, 1985 yılında kısa süre piyasada kalan New Coke'u Stranger Things'in 3. sezonuna özel yeniden piyasaya çıkarıyor

Yeni formül ile üretilen New Coke, Nisan 1985’te Coca-Cola tarafından tanıtılmıştı. Ancak müşterilerden gelen posta ve telefon numaralarıyla birlikte 79 gün gibi, dönemin pazarla stratejisine göre erken bir zamanda, geri adım atarak ürünleri toplatmış ve orijinal formülüne geri dönülmüştü. Hazır dönemsel olarak 80’leri sonuna kadar yaşata dizi Stranger Things’in yeni sezonu çıkacakken, Coca-Cola aynı tarihlerin geçtiği 3. Sezonda New Coke’u ön plana çıkardı.

Stranger Things kırmızısı kullanıldı

Dizinin yaratıcıları Matt ve Ross Duffer’ın yönettiğ ilk reklam filmi olma özelliği taşıyan kampanya, Duffer kardeşlerin kendi aralarında konuşmasıyla ortaya çıkan yaratıcı bir fikir olmuş. Dizide özgün bir hava yakalamaya çalışan yaratıcılar, 1980’lerde çıkan New Coke ambalajlarını incelemek ve ürün hakkında yapılan reklamlara bakmak için Coca-Cola’nın Atlanta’da buluna arşivini ziyaret etti. Tabii gıda sektörüyle ilgili bir kampanya olduğu için, formülün yeniden hazırlanması ve üretilmesi 6 ay sürdü. 1985’te piyasaya sunulan New Coke’tan tek farkı ise, aşina olduğumuz Coca-Cola kırmızısı yerine, Stranger Things kırmızısı kullanılması.

Sınırlı sayıda New Coke

500 bin adet olarak üretilecek olan New Coke, internet üzerinden de satışa sunulacak. Aynı zamanda, sınırlı sayıda Stranger Things temalı kutu kolalarının satışı gerçekleştirilecek. Ürünler, 3. Sezınun yayınlanmasıyla birlikte satışa sunulacak. ABD’nin çeşitli şeirlerinde otomatlara Temmuz ayının ilk haftası yerleştirilefcek olan özel tasarım kutular, CokeStore.com/1985 sitesi üzerinden de alınabilecek.

Yayınlanan reklam filmi,

  • reklam
  • add
  • strangerthings
  • coca-cola
  • yaratıcı
  • kampanya

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.