innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
MCDONALD’S’TAN ASMR EGG MCMUFFIN REKLAMI
Eylül 06

MCDONALD’S’TAN ASMR EGG MCMUFFIN REKLAMI

MCDONALD’S’TAN ASMR EGG MCMUFFIN REKLAMI

06 Eylül | 754 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Rahatlatıcı Egg McMuffin animasyonu geldi, taze

Günümüz sosyal medya trendleri bitmek bilmiyor. Her gün farklı trendlerle karşılaşıyoruz. Bunlardan bir tanesi de ASMR videoları. Yani, otonom duyusal meridyen tepki videoları. ASMR videoları, omurga karıncalanması ve beyin masajı şeklinde de adlandırılan, endorfin salgılayıcı, rahatlatıcı etkiye sahip bir ses türünün örneklerini gördüğümüz bir video türü. Tabii her videoda rahatlama olduğu söylenemez zira ağız seslerini içeren ASMR videoları beni oldukça rahatsız ediyor. İşte McDonald’s, Fransa’da başlattığı all-day breakfast menu (gün boyu kahvaltı menüsü) kampanyası için duyuları tatmin eden bir reklam filmi yayınladı.

TBWA\Paris ve Matthieu Braccini tarafından McDonald’s için hazırlanan animasyon filminde ASMR video örneklerinden yumuşak dokulu, hamur görünümlü, kalıplarına tam oturan pürüzsüz Egg McMuffin’in yapılışını izliyoruz.

15 farklı GIF

TBWA\Paris ve 3B animasyon yapımcısı Matthieu Braccini tarafından tasarlanan minimaslist McDonald’s kampanyası Egg McMuffin’lerin nasıl yapıldığını bir dizi GIF ile gösteriyor. Tüm malzemelerinin yer aldığı animasyonda 15 farklı soyut 3B animasyon hayat buluyor. Ayrıca, Egg McMuffin animasyonunun iştah açıcı gözükmesi için kullanılan malzeme temsil objelerinin dokuları ekstra düzgün ve yumuşak şekilde tasarlanmış. Renkler, dokular ve arka planda çalan müzik ile birlikte sanat yönü yüksek bir animasyon ortaya çıkıyor.

Cannes Lions 2019 “Design” kategorisinde Bronz Aslan kazanan GIF’ler için deneysel bir internet sitesi de bulunuyor. Hem masaüstü cihazlarda hem de mobilde rahat ve eğlenceli bir deneyim sunması açısından hazırlanan internet sitesi, ajansın verdiği bilgilere göre, 120 bin civarında kullanıcı tarafından ziyaret edilirken 3.5 milyonun üzerinde etkileşim elde etti.

Sizler için, McDonald’s’ın yayınladığı ASM Egg McMuffin animasyon videosunu şöylece bırakıyorum,
https://vimeo.com/matthieubraccini

Künye

Ajans: TBWA\PARIS
3B İllüstrasyon: Matthieu Braccini

Görsel: Vimeo, Matthieu Braccini

  • reklam
  • mcdonald's
  • asmr
  • egg mcmuffin
  • Matthieu Braccini
  • paris
  • sosyal medya

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.