innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
BURGER KING'DEN TEPETAKLAK REKLAM!
Haziran 15

BURGER KING'DEN TEPETAKLAK REKLAM!

BURGER KING'DEN TEPETAKLAK REKLAM!

15 Haziran | 1129 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Upside Down Whooper

Bildiğimiz üzere Netflix orijinal dizisi Stranger Things’in 3. sezonu 4 Temmuz’da platformlarda yer alacak. Özgün senaryosu, gizemli ve eğlenceli temasıyla büyük bir ilgi toplayan dizi, başlamadan önce büyük firmalar tarafından sahiplenildi bile. Geçtiğimiz günlerde Coca- Cola’nın 1985’te kısa bir süre satışını yapmış olduğu New Coke’u tekrardan satacağını duyurmuştu. Sadece 3. sezon boyunca gerçekleştireceği bu satışla, hem dizinin hayranları hem de Coca-Cola tutkunlarını memnun etti. Bu sefer de Burger King, Stranger Things’in yeni sezonunun başlaması şerefine, menüsüne yeni bir hamburger ekledi.

Ve karşınızdaa, David Miami ve MullenLowe’un U.S. Burger King için hazırladığı Upside Down Whopper!


Upside Down Whopper normal Whopper hamburgerinin ters çevirerek sunulmasından ibaret ancak bir o kadar da yaratıcı.

Burger King sadece hamburgeri ters çevirebilir, fakat oldukça kapsamlı bir kampanya olduğunu da buradan belirtmek isterim. Çünkü ince düşünülmüş hoş ayrıntıları var. Örneğin Upside Down Whopper, sadece 11 bölgede satışa çıkacak. (ne acıdır ki Türkiye yok :(( ) Sadece 11 bölgede çıkması, dizide yer alan “Eleven” karakterine dokunan hoş bir detay. 21 Haziran’da başlatılacak olan kampanyanın ürünleri de (Türkiye’nin yer almadığı:(( ) Miami, Houston, Boston, Atlanta, Philadelphia, Dallas, Chicago, San Francisco, Los Angeles ve New York’ta satışa sunulacak. 

Yine de Burger King, bu 11 şehirde bulunan dizinin hayranlarını unutmamış ve dizinin yine bir diğer karakterinden esinlenerek bir menü daha yaratmış. Dizide yer alan karakter Jim Hopper’dan esinlenilen “Hopper Meal”, Whopper sandviç, küçük patates ve koladan oluşuyor. DoorDash üzerinden “STRANGER” kodu ile sipariş verilebilecek olan menü ile müşteriler, 3. sezonun seçkin içeriklerine ulaşabilecekler.

Aynı zamanda Coca-Cola ile ortak çalışan Burger King, bardakların üzerine yazılan kod ile müşterilerine her gün 100 binden fazla hediye verecek. Hediyelerin arasında yemek, nakit para, uçak bileti, araba ve Stranger Things VIP deneyimi bulunuyor.

Ve tabii ki kampanyanın büyüklüğünü şu tatlı detaydan da anlayabiliriz.. Burger King ABD, kampanyaya özel sosyal medya hesaplarındaki logosunu ters düz ederken, ismini de “Stranger King” olarak değiştirdi!


Burger King ABD'nin resmi Instagram sayfasında Burger King, kampanya kapsamında, profil fotoğrafını ters düz etti ve ismini "Stranger King olarak değiştirdi. 

Yayınlanan Reklam Filmi

KÜNYE

Müşteri: Burger King
Ajans: DAVID the Agency Miami
Yönetici Yaratıcı Yönetmen: Tony Kalathara
Yaratıcı Yönetmen: Danny Alvarez, Jason Wolske
Ajans: MullenLowe U.S.
Baş Yaratıcı Yönetmen: Tim Vaccarino, Dave Weist
Yaratıcı Yönetmen: Enrique Camacho, Jon Ruby, Dustin Johnson
Prodüksiyon Şirketi: Woodshop

  • reklam
  • sanat
  • add
  • advertising
  • art
  • yaratıcılık

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.