innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
MAVİ TİK ALMA ŞANSI NASIL YÜKSELTİLİR?
Ağustos 28

MAVİ TİK ALMA ŞANSI NASIL YÜKSELTİLİR?

MAVİ TİK ALMA ŞANSI NASIL YÜKSELTİLİR?

28 Ağustos | 2571 |
Gözde Mustafaoğlu
Gözde Mustafaoğlu | @gozdemustafaoglu Social Media Copywriter

Instagramda binlerce takipçisi olan ünlü bir makyaj sanatçısı mısınız? Ya da sesini daha geniş kitlelere duyurmak için düzenli olarak içerik paylaşan yerel bir hamburgerci mi? Yoksa bir futbol takımının sosyal medya hesaplarını mı yönetiyorsunuz? Hangisi olduğunuz önemli değil, yeter ki gerçek bir hesaba sahip olun!

 

                                                     

 

Instagramı ister kurumsal ister bireysel kullanın takipçi sayınız arttıkça kendinizi kanıtlama ihityacınız da artıyor. Örnek olarak tanınmış bir işletme markasının instagram hesabını yönetiyor olmanın zorluklarını gelin hem hesap sahibi hem de takipçileri açısından değerlendirelim. İlk akla gelen elbette sizin isminizi veya benzer kombinasyonlarını kullanarak oluşturulacak hesaplar. Sizi takip etmek isteyen bir kullanıcı farklı adreslere erişerek işletmenize ait gerçek profile ulaşamayabilir. Ayrıca paylaştığınız özgün içerikler kullanıcılar tarafından kopyalanabilir ve telif için korumasız kalabilirsiniz. Takipçiler açısından değerlendirecek olursak doğru hesabı bulmanın, gerçek profile ulaşmanın zorluğundan bahsedilebilir. Hem hesap koruması sağlayan hem de takipçileri doğru adrese yönlendirme konusunda rehberlik yapacak olan mavi tik burada devreye girerek tüm bu sorunları çözebilir.

Hesabın onaylı olduğu anlamına gelen mavi tike sahip hesaplar genellikle gerçek hesap olarak biliniyor. Bu işaret Instagram’ın bazı kullanıcılarına sunduğu bir ayrıcalık. Mavi tike sahip olan bir hesap paylaştığı içeriklerini koruma altına almış oluyor. Bu işaret sadece alan hesap için değil, diğer tüm kullanıcılar için de oldukça önemli bir uygulama aslında. Instagram birçok markayı ve tanınmış kişinin hesabını da içerdiği için kullanıcılar hangi hesabın gerçek kullanıcıya ait olduğunu ayırt etmekte zorluk çekiyor. Mavi tike sahip olan markalar ve tanınmış kişiler takipçilerine gerçek hesap sahibi olduklarını bu sayede ifade edebiliyor.

 

Mavi tik önceden Instagram’ın belli kriterlere göre değerlendirmesi sonucu kullanıcılarına sunduğu bir hizmetti. Ancak işler biraz değişti. Artık mavi tik almak isteyen bir hesap çeşitli belgelerle instagrama başvuru yapmak zorunda. Değerlendirme sonucunda da onay almak pek kolay değil.

Hesap onayı almak kolay değil ancak şansını denemekte fayda var. Başvuru yapmak için onay istediğiniz hesabı açarak ayarlar sekmesinden “Doğrulama iste” bölümüne girip formu doldurmanız yeterli. Eğer mavi tik bir şahıs hesabı için isteniyorsa fotoğraflı bir kimlik belgesi veya bir marka için isteniyorsa marka tescil belgesi gibi geçerliliği olan bir belge de başvuru yaparken sisteme yükleniyor. Sonrasında ise onay için beklemek kalıyor. Instagram başvurulara genellikle 25-30 gün civarı bir süreyle dönüş yapıyor.

Başvuru sürecinin olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı tamamen Instagram ekibine bağlı. Ancak mavi tik alma şansını yükselten bazı ip uçları da elbette var. Ünlüler ve resmi kurumlar bu konuda öncelikli. Bunlar dışında kalan çok takipçili hesapların da kendilerini kanıtlayacak içerikleri Instagrama iletmeleri sonucu olumlu yönde etkileyebilir. Örneğin Türkiye’de bulunan bilindik bir haber sitesi veya blogdaki makalede yer almak mavi tik alma ihtimalini %30 artıran bir faktördür. Buna ek olarak kendi adınıza ve markanız adına ‘com.tr’ uzantılı bir web sitesine sahip olmak da şansınızı artıracaktır. Takipçi sayısı, profilin genel olarak aktif ve iyi yönetiliyor oluşu gibi konulara da özen gösteriyorsanız başvurunuza olumlu dönüş alabilirsiniz.

 

  • mavitik
  • instagram
  • sosyal medya

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Herkesin mavi tiki var ve benim mavi tikim yooook bende mavi tik istiyorum

    Yağmur çaylak - 12.04.2022 08:57