innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
BU PALYAÇODAN KAÇIN!
Eylül 13

BU PALYAÇODAN KAÇIN!

BU PALYAÇODAN KAÇIN!

13 Eylül | 867 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Burger King'den gerilla reklam

Şüphesiz ki gerilla reklamlar, sektörün en keyif veren işlerinden diyebiliriz. Markalar arasındaki tatlı çekişmeler tüketicinin ilgisini çekiyor. Daha önceki yazımda da  buna benzer bir örneği sizlerle paylaşmıştım. Şimdi sizlerle paylaşacağım örnek de Burger King’den geliyor. Safları sıklaştırın, çünkü gerilla reklam örneği geliyor!

Bu palyaçodan kaçın

Hepimiz biliyoruz ki, Burger King ve McDonald’s arasında tatlı bir çekişme hakim. Burger King, 2017 yılında tüketiciyle paylaştığı kampanyasında Stephen King’in “IT” filminde yer alan korkunç palyaço Pennywise üzerinden McDonald’s’ın meşhur maskotu Ronald McDonald’la biraz uğraşmıştı. #ScaryClownNight adlı kampanyanın reklam filminin sonunda jenerik akarken Burger King logosu ile birlikte “Bir palyaçoya asla güvenme” yazısını gören herkes espriyi anlamış göndermenin nereye yapıldığının anında farkına varmıştı. Bu sefer de IT: Chapter Two’nun geçtiğimiz hafta vizyona girmesi ile birlikte Burger King sinsice kampanyasının ikinci ayağını oluşturdu.

Escape the clown

McDonald’s restoranlarında yer alan sinema temalı dergiye reklam veren Burger King müşterileri şirketin uygulaması olan MyBK’i yüklemeye davet ediyor. Derginin beşinci sayfasında yer alan reklamdaki mesajı tarayan müşteriler “Escape the Clown” (Palyaçodan Kaçış) kuponunun sahibi oluyor. Konumlarına göre ayarlanan kuponlar McDonald’s’ta bulunan müşterileri en yakın Burger King’e davet ediyor. Artırılmış gerçeklik içeren taramalarda çıkan yönlendirmeler Whopper’ın sadece 1 cent olduğunu bildiriyor. Kupon sınırlı süre içerisinde kullanılabiliyor.

Kısıtlı bir süre içerisinde en yakın Burger King şubesine gitmeye çalışan müşterileri reklam filminde izliyoruz. Müzikle desteklenince tam bir kaçış sahnesini aratmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Müşteriler uygulamanın kendilerine sundukları yön tarifleriyle 1 cent’e Whopper yeme şansını yakalamaya çalışıyor. Ayrıca McDonald’s logolarını ve ürünlerini içeren nesnelerin sansürlenmesi bence oldukça komik ve eğlenceli bir detay.

Burger King, bu sene gerek Stranger Things’in uzun soluklu ve kapsamlı kampanyası gerekse IT: Chapter 2 filmi ile oldukça eğlenceli reklam örneklerini sundu. Hazırlanan reklam kampanyalarında arttırılmış gerçekliğe sahip uygulamaların yer alması interaktif reklam örneklerini en güzel şekliyle bizimle paylaştı. Ortaya çıkan işler ise oldukça tatmin edici bence, ne dersiniz?

Bu eğlenceli reklam filmlerini şöylece bırakıyorum.

Künye
Müşteri: Burger King, Almanya
Ajans: Grabarz & Partner

  • Burger King
  • McDonald's
  • Gerilla Reklam
  • Reklam
  • Sosyal Medya
  • Arttırılmış Gerçeklik

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.