innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Twitter "Topics" Özelliğiyle Karşımızda!
Kasım 07

Twitter "Topics" Özelliğiyle Karşımızda!

Twitter "Topics" Özelliğiyle Karşımızda!

07 Kasım | 625 |

Twitter, Instagramda uzun süredir kullandığımız hashtag takip etme özelliğine benzer yeni bir güncellemeyle geliyor. Aslında klişe diyebiliriz çünkü biz bunu daha önce görmüştük. Adına "Topics" özelliği dediğimiz güncellemenin tanıdık ama farklı bir kaç özelliği var.

 

Nedir Bu Topics?

Topics özelliği sayesinde kullanıcılar, belirli konulardaki tweetleri takip edebilecekler. Bunun için illa ki hashtag kullanmış olmak gerekmiyor. Yeni Topics özelliğisayesinde spor, eğlence ve oyun gibi alanları da kapsayan 300’den fazla konu seçeneği kullanıcılara sunulacak. Kullanıcılar, akışlarında görünen tweetlerle ilgili bir konuyu takip düğmesine tıklayarak takip edebilecekler. Konu başlıklarını twitter belirleyecek gibi gözüküyor.

Algoritması Nasıl İşliyor?

Kullanıcıların istedikleri konularda tweetleri takip etmesini sağlayacak Topics özelliği belirli bir konuda eski tweetleri göstermeyecek. Twitter’ın algoritmalarının belirli bir konu ile ilgili olarak düzenli olarak tweet atan hesapları arayacak ve bu hesaptaki dikkat çekici tweetleri etkileşim miktarlarından ortaya çıkararak insanların önüne getirecek.

 

Uzun Süredir Durağandı

uzunca bir süredir arayüz değiştirme dışında yeni özellikle karşımıza çıkmamış olan Twitter bu durumun olumsuzluğunun farkına varmış olmalı ki; Topics’inekip lideri olan Rob Bishop, The Verge’e yaptığı açıklamada, “İnsanların Twitter’a üye olmasının asıl sebebinin ilgilendikleri şeyleri takip etmek olduğunu biliyoruz. Zorluk şu ki Twitter’da bunu yapmak günden güne zorlaşıyor” dedi. Aslında biz her türlü bağımlısıyız ama yeni üye kazanmak için güzel bir adım atılmış.

 

Twitter'ın yeni özelliği olan Topics, 13 Kasım'da bütün dünyada kullanıma sunulacak.

  • Twitter
  • Topics
  • güncelleme
  • yeni uygulama
  • uygulamalar
  • mobil

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.