innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
NEDEN İNSTAGRAM ?
Kasım 05

NEDEN İNSTAGRAM ?

NEDEN İNSTAGRAM ?

05 Kasım | 293 |
Gözde Yıldırım
Gözde Yıldırım | @gozdeyildirim Social Media Copywriter

Günümüzde aktif ve popüler bir şekilde kullanılan birçok sayıda sosyal medya uygulaması mevcut. Facebook, instagram, twitter vb.  
rakibi olan birçok uygulama olmasına ve bu uygulamaların en az onun kadar ünlenmiş olmasına rağmen instagram her zaman akla ilk gelen ve en çok kullanılan sosyal medya platformudur.  
 
NEDEN INSTAGRAM ?
 
İnsanların içindeki fotoğraflarını paylaşma tutkusunu farkederek ilk önce 2010 yılında Facebook platformunu kurmuş olan Mark Zuckerberg 2012 yılında instagram uygulamasını da satın aldı. Sosyal medyada arkadaşlarımızı ekleyerek her saniye ne yaptığımızı ne yediğimizi ve gezdğimiz yerleri paylaşma imkanı sunan instagram geçmişteki fotoğraf albümlerimizin dijital ortamdaki ayağı olmayı başardı. Kültürümüzü ve bizi dijitalde bir adım öteye taşımış oldu.  Şimdi instagramın neden rakiplerine göre bu kadar tutulduğunu ele alalım. 
 
1-) İnstagram fotoğraflarımızın en basit halini dahi filtre ve efetktler ile profesyonel hale getirebiliyor.  
 
Fakat şuanki şartlarda en çok tutulan olmasının sebebi tanınma duygusunu en iyi yansıtabilen sosyal medya ağı olması ve yeni meslek gruplarını ortaya çıkarmış olmasıdır. Örneğin influencer mesleği instagram üzerinden ortaya çıkmıştır. Ve günümüz sosyal medyasında en çok para kazandıran mesleklerden birisi haline gelmiştir.  
 
2-) Yeni mesleklere kapı açmasıyla birikte hazırda bulunan mesleğimizle de öne çıkmak için kusursuz bir platformdur. Doğru hashtag ve storyleri kullanarak insanların keşfetine düşebilir ve tanınabiliriz. Keşfetme ve keşfedilme duygusunun doğmasıyla birlikte reklamveren kişi sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Bu durum online işletmeler veya küçük işletmeler için tanınmanın en pratik yollarından birisidir.  
 
3-) Aynı zamanda instagram diğer sosyal platformlar ile bütünleşerek çalışabilmektedir. İnstagram üzerinden hazırlanan gönderileriniz isterseniz eş zamanlı olarak Facebook, Flickr, Twitter, Foursquare, Swarm ve Tumblr üzerinden paylaşılabilir. Bu kadar çok sosyal ağ ile bağlantılı olması onu vazgeçilmez kılan özelliklerinden birisidir.

  • instagram
  • popüler
  • sosyal medya
  • platform

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.