innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
BU REKLAM FİLM TADINDA
Eylül 20

BU REKLAM FİLM TADINDA

BU REKLAM FİLM TADINDA

20 Eylül | 744 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Bağımsız hava yolu şirketinden film tadında reklam filmi

Film tadında, evet. Ama renk uyumları, kurgu harikası, süpersonik estetik bir reklam olduğu için değil. Reklam filmi tam tamına 2 saat (EVET YANLIŞ DEĞİL, İKİ SAAT) olduğu için. Buna çok az benzeyen bir örnek olarak da Lipton’un #konuşalımartık adlı kampanyası diyebiliriz. Tabii #konuşalım artık kampanyası geleneksel medyada paylaşılan bir reklam örneği. Yine de geleneksel medyayı 5 dakikalığına durdurmak her yiğidin harcı değil bence. Bizim bugün bahsedeceğimiz örnek ise sosyal medyada. Ee artık elimizde sosyal medya diye bir mecra var. Reklam filmleri 2 saat olabilir. Neyine şaşırıyoruz ki?

Bu reklam tam 2 saat

Aslında reklam filminin 2 saat olması daha derin anlamlar taşıyan bir olgu. Reklam veren firma, özel uçuş seferleri düzenleyen JetSuiteX (JSX). Firma, yapmış olduğu bu 2 saatlik reklam filmi ile müşterilerin uzun süre beklemek durumda kaldıkları uçuş öncesi süresine gönderme yapmayı amaçlamış. Hepimiz hem fikiriz ki hava yolu şirketlerinin hizmetleri bazı durumlarda canımızı sıkan durumlar oluşturabiliyor ne yazık ki. Özellikle 2 saat öncesinden havaalanında olunması gerektiği kuralı. İşte bu saatin uzunluğuna vurgu yapmak isteyen JetSuiteX (JSX), Eleven tarafından hazırlanan iki saat uzunluğunda bir reklam filmi yayınladı.

2 saat sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirin

JetSuiteX olarak bilinen hava yolu şirketi, bağımsız olarak müşterilerine özel seferler düzenliyor. Şirketin müşterilerine sunduğu vaat, müşterilerin uçuşa sadece 20 dakika kala gelmelerinin yeterli olması. Böylelikle müşteriler kalabalık havaalanlarından kurtulurken, sevdikleri ile  2 saat daha fazla vakit geçirebiliyorlar. Hazırlanan reklam filminde bu konuyu hedef alan JSX The Longest Goodbye” (En Uzun Veda) olarak bu konuyu ele alıyor. Sevdikleriyle iki saat daha fazla zaman geçirebileceğini gerçek zamanlı olarak göstermek ise reklamın ilginç tarafını oluşturuyor. Reklam filmi, birbirlerine iki saat boyunca veda eden çifti konu alıyor.

Oyuncular 2 saat boyunca doğaçlama yapıyor

Eleven yaratıcı yönetmeni Ted Bluey iki saatlik bekleme süresini abartılı bir şekilde göstermek istediklerini söylüyor. Ajans insanların geri kazanabileceği iki saatlik farkı onlara anlatmak yerine göstermeyi tercih ediyor. Bu durum kaybedilen zamanın hissedilmesine yol açıyor. Bluey, filmde yer alan oyunculara da kısa bir özetten başka bir şey vermediklerini onların doğaçlama yeteneğine güvenerek hareket ettiklerini bildiriyor. Zaman zaman sahneye giren prodüksiyon ekibinden kişilerin olduğu kesitler için ise kısa senaryolar hazırlanmış.

Reklamın uzun ve kısa versiyonunu sizler için şöyle bırakıyorum.

Künye

Müşteri: JetSuiteX
Ajans: Eleven, San Francisco

  • reklam
  • add
  • uzun reklam
  • sosyal medya
  • JetSuiteX
  • Eleven

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.