innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
SOSYAL MEDYADA SIKÇA YAPILAN 5 HATA
Mayıs 04

SOSYAL MEDYADA SIKÇA YAPILAN 5 HATA

SOSYAL MEDYADA SIKÇA YAPILAN 5 HATA

04 Mayıs | 716 |
Rabia Köktürk
Rabia Köktürk | @rabiakokturk Social Media Copywriter

Sosyal medya hakkında bugün herkesin bir fikri var. Herkes kendi bildiği konuyu en doğru bilgi olarak düşünüyor. Peki doğru bildiğimiz bu konular ne kadar doğru?

 

Dijital mecra oldukça aktif bir sektör halini almaya başladı. Evet sektör diyorum çünkü birçok marka için velinimet halini alan dijital platform en büyük iletişim araçlarından bir tanesi haline gelmiş durumda. Markalar klasik pazarlama anlayışından uzaklaşarak ani bir sıyrılış içerisine girdi. Reklam faaliyetlerinin büyük çoğunluğunu dijital platformlara yatırmaya başladı. Bu süreç o kadar hızlandırıldı ki artık her saat, her dakika, her saniye yeni bir içerik, yeni bir kampanya ile karşılaşır hale geldik. Peki bu süreç ne kadar sağlıklı ilerlemekte ? Herkesin bir fikri olduğu bu platformda hangimizin dediği doğru ? İşte cevabı;
 

HER YERDE OLMAYA ÇALIŞMAK

Bugün bütün markaların aktif olmak amaçlı ve var olan hedef kitle ile yeni hedef kitlelere ulaşmadaki en önemli adımlar arasında görülen her yerde ön planda olma ihtiyacı hepimizin yaptığı başlıca sorunlardan bir tanesi. Öncelikle hedef kitlenizin hangi platformda aktif olduğunu belirlemeniz gerekir. Hitap edeceğiniz kitle burada büyük önem taşımakta. Nedeni ise her mecranın, platformunun eşit olmaması. Her platform sizin iş amacınıza uygun olmayabilir. Bu nedenle hangi mecrada aktif olmak istediğinizi iyi belirlemeniz gerekmektedir. Sesleneceğiniz hedef kitleyi iyi belirlemeli ve doğru stratejilerle ilerlemelisiniz.

 


 

SOSYAL MEDYADA VİDEO İÇERİĞİ EKLEMEME

Markanızın dinamik yapısını ve kreatifliğini ön plana çıkarmak için sadece görsel öğelere yer vermeniz yeterli olmayacaktır. Dijital mecra tüketimi hızlı ve acımasız bir süreçten geçer. Eğer hedef kitlenizi anlık olarak etkilemeyi başaramazsanız bu dijital platformdaki serüveninizin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olur. Olabildiğince sosyal medyanın velinimetlerinden faydalanmanız sizin yararınıza olacaktır.

MARKANIZIN STRATEJİSİNİ ÇIKARTIN

 Her markanın belli bir hedef yapısının olması gerekir. Eğer yoksa hedef stratejisi oluşturmanız sizin yararınıza olacaktır. Stratejiler, yıllık olarak ulaşmanız gereken hedeflere ne kadar ulaştığınızı, bu konuda nerelerde hata yaptığınızı çarpıcı bir şekilde görmenizi sağlar. Markanızın nelere ihtiyacı olduğunu bilmeniz, markanızı hangi konuda yükseltmeniz gerektiği konusunda çok önemli bir yol hartası oluşturacaktır.


 

YANLIŞ VE DÜZENSİZ STRATEJİLER BELİRLEME

Elbette ki markanızın stratejisini oluşturduğunuz kadar bu stratejileri ne kadar doğru yaptığınızın önemi de yadsınamaz. Stratejilerinizin belli bir kronolojik sırada ve belirli konu başlıklarında ilerlemesi bu süreci sağlıklı geçirilmesini sağlayacaktır. Küçük hedeflerle bir yıllık dijital mecra serüveninizde büyük yollar kat edebilirsiniz. Kısaca markanız için öncelikle amacınızı daha sonra bu amacınıza ulaşmak için hedeflerinizi ve bu hedeflerin kronolojik sıralamasını sağlıklı bir şekilde planlamanız gerekir.


 

İTİBAR EKSİKLİĞİ

En önemli konular arasında olan itibar, markanızın olmazsa olmazlarından. Ürettiğiniz içerikler kadar içeriklerinizin takibini yapmalı ve hedef kitleniz ile aranızdaki iletişimi de sıkı tutmalısınız. Hedef kitlenizin taleplerini doğru analiz etmeli, ihtiyaçlarına karşılık verebilmeli ve merak edilen soruları hızlı ve net bir şekilde cevaplandırmanız gerekmektedir. Markanız hakkında gelen soruları hızlı ve etkili bir şekilde cevaplandırırsanız hem statünüzü güçlendirecektir hem de markanıza olan bakış açısının değişmesinde aktif rol oynayacaktır.

  • sosyal medya
  • instagram
  • facebook
  • twitter
  • youtube
  • itibar
  • strateji
  • marka
  • reklam

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.