innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Influencer Kişilerin Yaşam Üzerindeki Etkisi
Aralık 06

Influencer Kişilerin Yaşam Üzerindeki Etkisi

Influencer Kişilerin Yaşam Üzerindeki Etkisi

06 Aralık | 473 |
Sümeyye Özçetin
Sümeyye Özçetin | @sumeyye Social Media Copywriter

INFLUENCER ETKİSİ

Günümüzde aktif olarak en çok kullanılan sosyal medya platformu olan Instagram gün geçtikçe karşımıza yeni bir özellik çıkarıyor. Bundan yaklaşık 4 yıl önce link ekleyebilme özelliği ile yeni bir dijital meslek koluna yol açtı. Link ekleme özelliği şuanda infleuencer kişilerin ortaya çıkmasına ve yükselmesine sebebiyet vermiştir.

INFLUENCER NEDİR, KİMDİR?

Influencer topluluğunun çoğunluğunu tanımış olduğumuz ünlüler veya sosyal medya fenomenleri oluşturmaktadır.
Buna oranan bir o kadar da belli başlı 
işleriyle sosyal medyada patlamayı, dijital ortamda ünlü olmayı başarmış kişilerden oluşmaktadır.

Influencer kişiler
; yaşadıkları deneyimleri, gittikleri, gezdikleri ve gördükleri yerleri veya giydikleri bir kıyafeti sosyal medya üzerindeki takipçileriyle sıkı etkileşimde olarak paylaşan ve insanları etkileyebilen kişilerdir.


INFLUENCER KİŞİLERİN YAŞAMIMIZ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Güzellik Algısı:  Olumsuz bir etki örneği olan,Sosyal Medyada kanayan yaramız haline gelmiş olan güzellik algısı durumunda influencer kişilerin etkisi olup olmaması konusunda birçok topluluk ikiye bölünmüştür. Yapılan araştırmalar sonucu maalesef influencer kişilerin bireyleri saç bakımı, güzel giyim, cilt bakımı ve kozmetik ürünleri paylaşımları konusunda kadın erkek farketmeksizin bilnçaltında kendi bedeniyle igili olumsuz yorumlar yapmasına sebebiyet vererek negatif etkileyebildiği ortaya çıkmıştır.  Zamanında mankenler üzerinden yaratılan beden olumlaması tartışmalarının yeniden farklı bir konu üzerinden gündeme gelmesine sebep olmuţtur. Fakat olumlu olarak da ucuz linkler bırakarak arz - talep duygusunu giderme konusunda en iyi kollaradan birisi olduğu konusunda da pek çok savunu vardır. Örneđin saçı gerçekten dökülen birisi için bir saç bakım kremi linki bırakması oldukça gerekli, etkileyici ve ihtiyaç gidericidir.


Satış Etkisi: Influencer kişiler kendi kitlesini etkilemeyi başardığı ve kullandıkları, gezdikleri ve gittikleri yerler ilgi çektiği için bazı markalar onlarla ücretli iş birliği yapmaktadırlar. İşte ''Link bırakıyorum.'' Cümlesi buradan kaynaklıdır. Takipçilerini etkilemeyi başarmış olan bir influencer kişisinin ürünü tanıtarak o ürünün linkini bırakması takipçilerini o linke tıklamaya ve ürüne yönlendirmeye itmektedir. Veya hiç tanınmamış bir marka ücretli iş birliği sayesinde birçok kişiye satış yapmasa dahi link kaydırma sayesinde ismini duyurmayı başarabilirler.

Turizm Ve Tatil Etkisi: Influencer kişiler, çekildikleri fotoğraflarlada öne çıktıklarından dolayı bir otelde veya turistik bir gezi alanında çekildikleri profesyonel fotoğraflar büyük beğeni uyandırmaktadır. Bu sebeple günümüzde çoğu otel influencer kişilerle tıpkı markaların ücretli iş birliği yaptığı gibi etkileşime geçer. Ücretsiz otelde konaklama sunarlar ve karşılığında influencer kişiler otellerini öven kesinlikle gelinmesi gerektiğini söyleyen videolar veya otel içi, çevresinde çekilmiş güzel fotoğraflar ile takipçileriyle etkileşime geçerler. Fotoğrafların güzelliğinden etkilenen, anasafya ya da story akışında da otelin detaylarını ve övüldüğünü gören takipçi kişiler bir sonraki tatilleri için otelle mutlaka iletişime geçeceklerdir. Aynı şekilde turistik yerlerdeki kafe, bar tarzı yerlerde aynı etkiyi kullanmaktadırlar. Yani influencer kişiler turizmi yönlendirme konusunda da bir noktada oldukça etkilidirler.


Fakat en önemli nokta ücretli iş birliği olmadan influencer kişinin tamamen kendi isteğiyle övdüğü herhangi bir ürün, mekan vb. şeylerdir. Çünkü her zaman her influencer kişi bu kadar iş birliği teklifi almaz. Zaten özlerinde onları influencer yapan şey takipçilerini yönlendirmek ve bilgilendirmek beğendikleri şeyleri önererek etkileşimde kalmaktır. Büyüdükçe iş birliği noktasına uzanabilirler.

Özetle büyük ya da küçük her influencer kişinin kendi kitlesini etkileyebilme yeteneği vardır. Fakat unutulmamalıdır ki dışarıdan bakınca rahatmış gibi görünse de büyüme noktasında her fenomenin başına geldiği gibi sosyal medyada linç yemek, özel hayatınıza dair yorumları kaldırabilecek mental sağlığa sahip olabilmek, sürekli etkileşimde kalabilmek için içerik üretmek, belirli bir takipçi kitlesine sahip olabilmek ve sahip oldukları kitleyi elde tutabilmek ve daha da büyütmek oldukça zordur.

  • influencer
  • instagram
  • etki
  • öneri
  • link

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.