innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
GUCCI MANKENİ ARMİNE
Ekim 18

GUCCI MANKENİ ARMİNE

GUCCI MANKENİ ARMİNE

18 Ekim | 9409 |
Gözde Mustafaoğlu
Gözde Mustafaoğlu | @gozdemustafaoglu Social Media Copywriter

"Güzellik göreceli bir kavram." Herkesin  ezbere bildiği ama anlamına pek de bağlı kalmadığı bir cümle... 

Her ne kadar göreceli olduğuna emin olsak da kendi güzelimizi diğerlerinden üstün tutmak doğamızda var. Aslında önce bir durup, kendi güzel kavramımızın da ne kadar kendimize ait olduğunu sorgulamak gerek. Çünkü doğduğumuz günden itibaren bize güzel olduğu düşündürülene mi güzel deriz, yoksa bunu gerçekten kendi değer yargılarımızla mı belirleriz? Uzayıp gidecek, her yöne çekilebilecek ve tüm insanlık olarak söz birliğine varılamayacak bir konu. Bu konuda son günlerde ilginç bir durumla karşılaştık. Moda devlerinden Gucci, defilesinde, her zaman görmeye alışkın olmadığımız yüz hatlarına sahip bir manken ile çalıştı. Durum hem sosyal medyaya hem de moda sektörüne bomba gibi düştü!

Hepimiz kadın mankenlerden bahsedilirken cennetten az önce inmiş gibi görünen, sadece bacak boyu Türkiye boy ortalamasının üstünde olan ve ışık saçan güzellikte olduğunu düşünürüz. Victorias Secret'ın yılbaşı şovları, Chanel'in büyüleyici güzellikte Fransız mankenleri, kadrolu mankenimiz Çağla Şıkel'in podyumda süzülüşü... Moda sektörü ve medya var olduğundan beri güzel kavramını belirleyerek o şekilde düşünmemize sebep oluyor. Ancak Gucci bu yıl bu kuralı resmen yıktı! Seçilen 23 yaşındaki Ermeni model Armine Arutyunyan, bize dayatılan güzellik algılarının dışında bir yüze sahip olduğu için gündem oldu. İtalyan moda devi Gucci'nin medyadan yaptığı duyuruya sanal dünya sessiz kalmayarak milyonlarca yorum yaptı. Alışıldığı gibi hokka burunlu, köfte dudaklı bir Disney perisine benzemeyen Armine, kimilerine göre nihayet güzelliğin herkese göre değişebilecek bir kavram olduğunu gösteriyor, kimilerine göre podyuma hiç yakışmıyor, kimilerine göre ise müthiş bir pazarlama hamlesi! Gucci hiç reklam yapmadan sadece bir instagram postu ile milyonlarca etkileşim alarak olay yarattı. Bu bir pazarlama hamlesiyse tebrikler, yok eğer değilse de güzellik kavramının göreceli olduğunu düşündüğü için tekrar tebrikler Gucci!

  • gucci
  • armine
  • manken

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.