innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Google Haritalar Dünya Görme Günü’nde Büyük Sürpriz Yaptı
Ekim 11

Google Haritalar Dünya Görme Günü’nde Büyük Sürpriz Yaptı

Google Haritalar Dünya Görme Günü’nde Büyük Sürpriz Yaptı

11 Ekim | 570 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

Google, ayrıntılı ses yönlendirme özelliğine sahip olan bu güncellemesiyle görme engellilerin hayatlarını kolaylaştırarak onların daha rahat gezinmelerini sağlayacak. Görme engelli bir vatandaş bir yere gideceği zaman sağa veya sola döndüğünde ona yardımcı olacak ve trafiğin yoğun olduğu alanlarda yaya geçitine yaklaştığında bilgi verecek. Bu sayede kişi karşıda karşıya geçerken daha güvenli hareket edecek. Herhangi bir yanlış tarafa gitmesi durumunda ise rotadan çıktığını belirtecek.

Google Haritalar’a bu güncellemesinden dolayı teşekkürlerimizi borç biliriz. Çünkü hayatımızın her alanında bu farkındalıklar çok önemli. Bu güncellemesini Dünya Görme Günü’nde duyuran Google Haritalar, sesli yönlendirme özelliğinin ABD’de İngilizce, Japonya’da Japonca olarak başladığını belirtti. İOS ve Android işletim sistemi üzerinden dağıtıldı. Yakın zamanda diğer ülkelerde de sesli yönlendirme güncellemesini başlayacak ve her ülke kendi diline göre seçeneklerden etkinleştirebilecek.

 

  • dünya görme günü
  • google haritalar

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.