innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Teyzelerimiz Artık WhatsApp’tan Toplu Mesaj Gönderemeyecek mi?
Aralık 06

Teyzelerimiz Artık WhatsApp’tan Toplu Mesaj Gönderemeyecek mi?

Teyzelerimiz Artık WhatsApp’tan Toplu Mesaj Gönderemeyecek mi?

06 Aralık | 1128 |
Gözde Mustafaoğlu
Gözde Mustafaoğlu | @gozdemustafaoglu Social Media Copywriter

Bir sabah uyandığınızı ve artık lisedeki edebiyat hocanıza, amcanıza, dedenize, ilk okuldaki sıra arkadaşınız Leyla’ya, yan komşunuz Nermin Hanım’a, babanızın çocukluk arkadaşının oğlu Berke’ye, iş yerinden arkadaşlarınıza, dayınızın büyük oğluna ve üç yıl önce tatilde tanıştığınız yaz aşkınıza birden WhatsApp üzerinden bayram tebriği yollayamayacağınızı düşünün… Şimdi düşünmeyi bırakın, çünkü toplu mesajların yasaklanması ile alakalı konu biraz asparagas çıktı. Kimse sizin bütüüün kişi listenize birden bayram tebriği veya “Selam, bu yeni numaram...” bildirimi iletmenize engel olmuyor, asıl mesele başka.

Her yerde çarşaf çarşaf “WhatsApp’ta toplu mesaj atmak yasaklanıyor, atanlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır” gibi büyük puntolarla uyarı haberleri yapılsa da konunun aslının tam da öyle olmadığı anlaşıldı. Bu haberler muhtemelen orta yaşlı akrabalarının toplu mesajlarından yılmış birkaç genç tarafından yazılıyor, hak vermiyor değiliz.

Facebook’a bağlı olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp yaptığı açıklamayla durumu açıklığa kavuşturdu. Bundan böyle Hizmet Şartları’na aykırı davrananlara karşı, gerek görüldüğü takdirde yasal işlem yapılacak.

Şirket, mesajlaşma platformunun şartlarını ciddi bir şekilde ihlal eden toplu mesajlaşma veya otomatik mesajlaşma konusunda yasal bildirimde bulunma hakkına sahip olduğunu söyledi. Bu durum bireysel kullanıcılardan çok WhatsApp Business'ı kullanan marka ve reklam şirketleriyle alakalı. Bu yeni uygulama işletmelerin kötü niyetli toplu ve otomatik mesajlarına karşı alınmış bir önlem olarak düşünülebilir.

Konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Bazı şirketlerin, onları geliştirmek için yorulmadan çalıştığımız halde, makine öğrenme sistemlerimizden kaçmaya çalıştığının farkındayız. Şimdiye kadar milyonlarca böyle kötü niyetli hesabı engelledik." cümleleri yer alıyor.

Teyzeleriniz rahat bir nefes alabilir!

 

  • whatsapp
  • whatsapp business
  • sosyal medya
  • mesaj

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.