innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
ETKİLEŞİMİN ANAHTARI
Mart 28

ETKİLEŞİMİN ANAHTARI

ETKİLEŞİMİN ANAHTARI

28 Mart | 327 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

Sosyal medya üzerinde markalar; standart paylaşım yaptıkça etkileşimi maalesef arttıramıyor. Peki neden? Öncelikle şunu kabul etmeliyiz ki sosyal medya eğlenceli bir yer, güncel bir yer ve insanlar sevdikleri, ilgi duyabilecekleri şeyleri takip etmek istiyorlar. Bundan dolayı siz eğer bir markaysanız ve etkileşimi arttıramıyorsunuz önce kendinize şu soruları sormanız gerekiyor: 

1- İnsanlar benim markamı neden takip etmeli? 
2- Onlara maddi veya manevi ne katabilirim?

Bu soruların birçok cevabı var. Bu cevapları bulduğunuzda aslında etkileşime giden yolu da bulmuş oluyorsunuz. 

Peki ya etkileşimi arttırmak için neler yapmalıyız? 

1- BAĞ KURMAK

İlk olarak takipçilerinizle aranızda bir bağ oluşturmalısınız. Onların size sormuş olduğunu sorulara hızlı dönüş sağlamalı, yaşadıkları olumsuz deneyimlerde onlarla iletişime geçtiğinizi göstermeniz ve sorunu çözmek için takipçinizin yanında olduğunu hissettirmeniz gerekmektedir. 

2- İçerik planlamalarınızda karşınızdaki kişiye maddi veya manevi bir şey kazandırmak zorundasınız. Maddi kazançtan kasıt; eğer web siteniz var ise çekilişe katıl, siteye üye ol deyip minik çekiliş ile hediye gönderebilirsiniz ve bu çekilişleri düzenli hale getirebilirsiniz. Hem siz hem karşıdaki kişi kazanmış olacaktır. Manevi kazançtan kasıt ise; hedef kitleniz için bir bilgi içeriği veya öneri içeriği planlayabilirsiniz. 

3- Eğlenceli içerikler üretmek etkileşimi arttırmanın en önemli yollarından birisidir. Özellikle hedef kitlenizin yaş grubu da buna müsade ediyorsa harika. Hem hizmetinizi anlatarak, hem de karşıdaki kişi sizin markanızda, kendinden bir parça görüyorsa otomatik olarak sizi benimseyecektir. 

4- Etkileşimin bir diğer anahtarlarından birisi ise takipçilerinize sorular sormaktır. Onların ilgisini çekebilecek, yanıt vermelerini sağlayacak içerikler, özellik de hikayeler planlamalısınız. Daha sonra onların vermiş olduğu yanıtları, yine onları etiketleyerek paylaşım sağlayabilirsiniz.


5- Kullanıcı yorumlarını içerik olarak paylaşmak da diğer takipçilerinizin ve sayfanızı yeni keşfeden birisinin markanıza güvenmesini sağlar. 

6- Sponsorlu reklam; etkileşim anahtarın zirvesidir. Doğru hedef kitleyle doğru kişilere reklam çıkabilir, etkileşimi maximum seviyede yakalayabilirsiniz.

  • etkileşim
  • sosyal medyada etkileşim

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.