innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
İzlenme Tuzağı - Youtube Clickbait
Mart 19

İzlenme Tuzağı - Youtube Clickbait

İzlenme Tuzağı - Youtube Clickbait

19 Mart | 454 |
Buse Kral
Buse Kral | @busekral Social Media Copywriter

İzlenme için yapılacak bir takım Ali Cengiz oyunlarına hoş geldiniz. 

 

Uzun zamandır sosyal medyanın önemli uygulamalarından biri olan Youtube platformu pandemi süresince hedef kitlesi ile azalan iletişimi arttırmak isteyen markalar arasında da tercih nedeni oldu. İzleme alışkanlığımızın son 2 yıldır daha da artığı bu dönemde Youtube tanıtım ve pazarlama için başvurulan bir uygulama halini aldı. Eskiden markaları sadece video aralarında “5 sn. Sonra geç” reklamları olarak görürken şimdi çoğu firma izleyicisi ile samimi ve bilgilendirici videolarda buluşma yoluna gitti. Tabi bu durumdan dolayı izlenecek video sayıları arttı, video izleyicisi seçici bir hal aldı. Peki videonuzun rakiplerinden sıyrılarak izleyiciyi etkilemek ve videonuza çekmek için ne yapabilirsiniz?

 

Etik değerli tartışmadan sizlere sıkça kullanılan bir taktikle geliyoruz, türkçe karşılığı “tık tuzağı” olarak bilinen clikbait taktiği. Aslında bakarsanız bu durum haber sitelerinde çokça karşılaştığımız bir uygulamadır. “İşte O Ünlünün Sözleri” diye okuduğumuz başlıkların içeriği genelde umduğumuz gibi çıkmaz. İşte bu olayı alıp Youtube videosuna entegre etme işlemine clickbait adı veriyoruz. Kısacası clickbait; izlenme trafiğini ve oranını arttırmak için video başlığına videonuzdan bağımsız ya da bağımlı, merak unsurunu tetikleyecek, sansasyonel ve çoğunlukla yanıltıcı başlıklar ve kapak görseli eklemenize verilen isimdir.

 

İlk okuduğunuz zaman bu durumun olumsuz ve kandırıcı bir özellik olduğunu düşünebilirsiniz ancak her zaman öyle değildir. Rakiplerine nazaran kaliteli ve inovatif bir içerik üreten marka içeriğine şans verildiğinde izleneceğini düşünüyorsa ufak bir strateji ile kitlesini videosuna çekebilir. Devamında çekilen kitle kaliteli içeriklerin devamı ile sadık bir izleyici haline gelebilir. Bu sayede markalar avantajlı konuma gelir. Bu avantajlar nelerdir?

 

- Kanalınızın ve markanızın bilinirliği artar.

- Bir slogan ya da metinden fazlasını bulan izleyicinin marka ile olan sempati duygusu gelişir ve artar.

- Reklamlarınıza olan güven artar.

- Markanın itibarı artar, marka değeri olumlu şekilde desteklenir.

  • youtube
  • clickbait
  • izlenme
  • marka
  • youtube içerik
  • clickbait nedir?

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.