innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Türk Dizilerinde Ürün Yerleştirme: Masumlar Apartmanı
Ocak 20

Türk Dizilerinde Ürün Yerleştirme: Masumlar Apartmanı

Türk Dizilerinde Ürün Yerleştirme: Masumlar Apartmanı

20 Ocak | 1585 |
Buse Kral
Buse Kral | @busekral Social Media Copywriter

Ürün yerleştirme reklamlarını uzun bir süredir yerli ve yabancı filmlerde görüyorduk. Şimdi ise bu reklam türü dizilere taşındı. Peki ne kadar başarılı oldu?

 

Ürün yerleştirme, büyük bir kitleyi hedefleyen markalar için video prodüksiyonunda ürünlerinin ve hizmetlerinin yer aldığı bir reklam türüdür. Dünya sinemasında Fight Club, Taxi Driver gibi daha birçok ilgi ile izlenen filmlerde gördüğümüz gibi yerli sinemalarda Cem Yılmaz imzalı birçok filmde ürün yerleştirme reklamlarını görüyoruz. Son zamanlarda TRT1 ekranlarında yayınlanan ve oldukça ilgi gören Masumlar Apartmanı dizisi de son dönem ürün yerleştirme prodüksiyonlarına oldukça yer vermeye başladı. Öyle ki TRT1 ekranlarında dizi yayınlanırken verilmeyen ara reklamların acısını çıkaracak şekilde yoğun uygulanmakta. Peki ne kadar başarılı?

 

 

Masumlar Apartmanı bilmeyenler için psikolojik sorunları olan bir aileyi konu alan drama dizisi. Obsesif Kompulsif bozukluğu olan dizinin baş karakterleri takıntıları yüzünden ellerine geçen her şeyi en az 4 kere yıkamakta ve gün içinde sürekli temizlik yapmaktalar. Sürekli deterjan, sabun, antibakteriyel ve kolonyalara maruz kalan ciltler zamanla kuruluk, yara ve kabuklanmış deri tabakası olarak gösterilmekte. Tam da bu sırada imdatlarına onarıcı ve nemlendirici bakım kremleri üreten Bepanthol markası ürün yerleştirme olarak yetişiyor. Markanın karşımıza çıkan ilk bölümünde reklam oldukça doğal ve olağan ilerliyor. Başroller birbirlerine bu ürünü öneriyor ve birkaç kullanım sahnesi görüyoruz. Bu şekilde reklam maruz kalan hedef kitleyi rahatsız etmeyen güzel bir detay olarak bilinçaltına işlenmiş oluyor.

 

Ancak dizinin 16. bölümünde geri dönen ürün yerleştirme artık doğal ve detay olmaktan çıkarak tüm dizinin konusu haline gelen bir prodüksiyon haline dönüşüyor. Ellerinden rahatsız olan Neriman karakteri üzerinden yola çıkarak nerdeyse tüm dizi boyunca bir el muhabbetidir gidiyor. Elleri güzelleştirmek için yapılan araştırmalar, radyoya uzman çağırıp el sağlığı için analiz yaptırmalar ve anlam veremediğimiz “Eller,eller,eller” şarkısının armağan edilişi. Tüketiciyi rahatsız etmeden bir konu özelinde işlenmek istenen marka ürünü tüm hafta diziyi beklemiş bir seyirci için dizinin yarısını alması ile birlikte rahatsız edici bir hal alıyor. Bunca zamandır detaylarda gizlenen, içeriğe yedirilmiş tüm ürün yerleştirme reklamlarından sonra gözümüze sokulan bu reklam sizce başarılı mı?

 

Son söz, her şeyin fazlası zarar.

  • masumlar apartmanı
  • ürün yerleştirme
  • reklam
  • dizi
  • türk dizisi
  • film

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.