innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Cadillac LYRIQ reklamındaki Edward değil, Edgar Scissorhands
Şubat 11

Cadillac LYRIQ reklamındaki Edward değil, Edgar Scissorhands

Cadillac LYRIQ reklamındaki Edward değil, Edgar Scissorhands

11 Şubat | 519 |
Simay Masharaf
Simay Masharaf | @simaymasharaf Social Media Copywriter

Edward değil, Cadillac LYRIQ'daki Edgar Scissorhands
ScissorHandsFree

 

Edward Scissorhands’in oğlu Edgar Scissorhands Cadillac’ın serbest sürüş teknolojisine sahip LYRIQ modeli ile sürüş keyfi yaşıyor. Evet, oğlu.

 

1990 yılında yayınlanan Tim Burton’ın gotik kült filmi Edward Scissorhands Cadillac’ın yeni reklam filmine konu oluyor. Hepimizin bildiği gibi film, makas elleri olan Edward’ın trajikomik hikâyesini ve aşkını konu alıyor. Reklam filminde ise “what if” kurgusu ile Edward’ın oğlu Edgar’ı ve yaratıldığı şatodan banliyöye taşınması ile birlikte aşık olduğu Kim’i de Edgar’ın annesi rolünde reklam filminde görüyoruz. Kim’i, yine filmde olduğu gibi, güzeller güzeli Winona Ryder canlandırırken, Edgar Scissorhands’i ise son zamanlarda adından sıklıkla bahsettiren başarılı oyuncu Timothée Chalamet canlandırıyor.

Reklam filminde, 1990 yapım filmde olduğu gibi oğlu Edgar için de zorlu geçiyor. Makas elleri tele takılıyor, mıknatıs işlevi görüyor ve bir topu patlatıyor. Makas elleriyle otomobil kullanamayacağını bilen Edgar, bir sanal gerçeklik gözlüğüyle bu istediğini tatmin etmeye çalışıyor. Bunu gören annesi Kim ise, eller serbest sürüş özelliğine sahip yeni Cadillac LYRIQ’i oğluna hediye ederek hayali gerçeğe çeviriyor.

ScissorHandsFree

55. Super Bowl etkinliğinin reklam filmlerinden biri olan ScissorHandsFree, Cadillac’ın yeni eller serbest sürüş teknolojisiyle donatılmış LYRIQ modelini tanıtıyor. Leo Burnett tarafından yaratılan reklam filminin yönetmenliğini David Shane üstleniyor.

Reklam sıkı COVID-19 tedbirleri kapasımda Los Angeles’ta çekilmiş ve filmdeki banlliyö ortamı yeniden yaratılmış. Kostümler, filmde kullanılan renk tonları dekorlar filme sadık olacak şekilde yeniden düzenlenmiş. Tim Burton ise 30 yıl önce çektiği filminin canlılığını ve hikayesini korudukları için gurur duyduğunu ifade etmiş.

Benim en sevdiğim yönetmenlerden biri Tim Burton. Bayıla bayıla izlediğim filmler arasında olan Edward Scissorhands’i reklam filminde görmek beni çok heyecanlandırdı. Hele Timothée’yi bu rolde görmek beni gerçekten mutlu etti çünkü çok yakışmış role. Aynı zamanda filmin devamı niteliğinde olması ve yine Kim rolünde Winona Ryder’ı görmek çok tatlı bir ayrıntı. Eğer Edward ve Edgar gerçek bir karakter olsaydı eller serbest sürüş teknolojisini en çok onlar severdi, buna eminim.

Reklam filmini izlemek isteyenleri şöyle alalım,

 

Künye

Müşteri: Cadillac
Ajans: Leo Burnett-Chicago

  • Edgar Scissorhands
  • Edward Scissorhands
  • Cadillac
  • reklam
  • add
  • social media
  • Super Bowl

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.