innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
ŞİMDİ LİNKEDLN'E FACEBOOK BENZERİ EMOJİLER GELECEK
Mayıs 06

ŞİMDİ LİNKEDLN'E FACEBOOK BENZERİ EMOJİLER GELECEK

ŞİMDİ LİNKEDLN'E FACEBOOK BENZERİ EMOJİLER GELECEK

06 Mayıs | 931 |
Buse Ekelik
Buse Ekelik | @buseekelik Head of Social Media

LinkedIn Haber Kaynağı'nda gördüğünüz içerikler karşısında kendinizi daha iyi ifade edebilmeniz için için Facebook benzeri İfadeler özelliğini yayına alacak. Yeni ifadeler özelliğini tanıtan LinkedIn, platformunda bulunan Like ifadesine Celebrate, Love, Insightful ve Curious ifadelerini de ekleyecek. Bence bu günceleme tıpkı facebook, instagram ve twitter gibi etkileşimi artırmayı hedefliyor olabilir. Çünkü emojilerin kullanımı doğası gereği iletişimi güçlendirmektedir.
 

Kullanıcılar yorum ve mesajlarını renkli ifadelerle doldurmak, vurgu yapmak, duygularını iletmek için emoji kullanıyorlar. Sosyal medyada emoji pazarlaması oldukça revaçta ve bir çok marka emojileri uzun zamandır kullanıyor bile.  Hatta 17 Temmuz Dünya Emoji Günü gibi takdir görüldü, markalar tarafından dijitalde kutlanıyor.


linkedin emoji

Görünen o ki, LinkedIn de platformun genişlemesiyle birlikte benzer bir ihtiyaç ile karşılaştı. İçerik çeşitliliği açısından zengin bir platform. Bu sebeple kullanıcıların içeriklere karşı duygularını ifade etmek için Beğeni'den daha fazlasına ihtiyaç duyması da olası.  Linkedin'in konuyla ilgili paylaştığı blog gönderisinde şu ifadelere yer veriliyor: 


“Hepinizden düzenli olarak duyduğumuz şeylerden biri, haber kaynağınızda gördüğünüz çeşitli yayınlara yanıt vermek için bir "Beğeni"den daha anlamlı bir yol istediğiniz. Aynı zamanda, bize LinkedIn’de gönderi paylaştığınızda, duyulduğunuzu hissetmek ve bu paylaşımın neden sevildiğini anlamak için daha fazla yol istediğinizi de söylediniz. ” Bu duyuruya ek olarak LinkedIn'de olumsuz ifadelere yer vermeyecek. Facebook'ta alıştığımız Üzgün ya da Kızgın ifadeleri LinkedIn'in olumlu sosyal ağ profilinde kendine yer bulamıyor.  12 Nisan'dan itibaren yayına alınan LinkedIn ifadeler özelliği, önümüzdeki aylarda IOS, Android ve web sürümlerinde dünyanın her yerinden kullanıcılara açılacak. 
 

  • LinkedIn
  • sosyalmedya

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.