innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
GÖNDERİLERİ KAYDETMEK NEDEN ÖNEMLİ?
Mart 20

GÖNDERİLERİ KAYDETMEK NEDEN ÖNEMLİ?

GÖNDERİLERİ KAYDETMEK NEDEN ÖNEMLİ?

20 Mart | 317 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

Instagram algoritmasına göre, gönderinizin kaydetme sayısı ne kadar yüksek olursa o kadar keşfete düşme şansınız artar ve sayfa etkileşiminiz yükselir. Peki gönderileri kaydettirmek için neler yapmak gerekir?

Markanız hangi sektörde olursa olsun, kayda değer bilgiler vermek, kişilerle etkileşimde bulunabilmek çok önemli. Aşama aşama gelin birlikte bakalım.


1- Karşıdaki kişinin yerine kendinizi koyun ve bu markayı takip etmeniz, gönderisini kaydetmeniz için bir sebep olduğunu düşünün. 

2- Sonrasında bu sebep ne olabilir; örneğin bir marketsiniz ve birçok ürününüz var. Yemek tarifleri, tatlı tarifleri, içecek tarifleri vererek hem ürününüzü ön plana çıkartabilir hem de kişilerin gönderinizi kaydetmesini sağlayabilirsiniz. 

3- Takipçilerinizle duygusal bir bağ kurarsanız, size karşı sempati duyacak ve içeriklerinizi beğenecektir. Çünkü metin diliniz ne kadar samimi olursa, sizi o kadar benimser ama tabii markanızın kurumsal çizgisinden de taviz vermemelisiniz. 

4- Kişilerin özlem duyduğu konuları ele alırsanız, yine sizinle etkileşime girebilir veya bir tavsiye verirseniz bunu dikkate alabilir.

5- Hedef kitlenizi iyi tanıyıp, onların ihtiyacı olan, istedikleri bilgileri onlara vermelisiniz. 

6- Onlara soru sormak, etkileşime girmek için diğer önemli bir konudur. Dm üzerinden aldığınız mesajları da dikkate alarak içerik oluştururken kullanım sağlayabilirsiniz. 
Önemli olan karşınızdaki kişiye yarayacak içerikler oluşturmaktadır. 

7- Bu bilgiyi unutmamak için gönderiyi kaydedebilir, merak ettiğiniz diğer bilgiler için bizimle iletişime geçebilirsiniz şeklinde paylaşımlar yapabilirsiniz. 


Değerli içerik, faydalı bilgiler ve tavsiyeler gönderinizi kaydettirir.

  • keşfete düşmek
  • etkileşim
  • gönderi kaydetme

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.