innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Nasıl fenomen olurum?
Ekim 13

Nasıl fenomen olurum?

Nasıl fenomen olurum?

13 Ekim | 361 |
Sümeyye Özçetin
Sümeyye Özçetin | @sumeyye Social Media Copywriter

 

INSTAGRAMDA NASIL FENOMEN OLUNUR? 
  
Instagram'da belirli bir kitleye hitap etmeye başlayan kullanıcıların, küçük işletme hesaplarının veya dijital ortamda tanınma duygusunu yaşamak isteyen herkesin bir hayali vardır ''Fenomen olmak'' 


Peki ınstagramda nasıl fenomen olunur? 


Gözlerimizi kapatıp bu zamana kadar fenomen olmuş herkesin ilk ünlü olmaya başladıkları zamanı aklımıza getirelim. Hepsi dikkatleri üzerine çekmeyi başardığı andan itibaren sürekli çabalayarak ve aktif olarak hayatımıza girmişlerdir. Bu durumu, akım olan videoları çekmek, moda olan mekan ve pozlarla paylaşım yapmak veya az bilinen konular hakkında bilgilendirici story videolar çekmek gibi örneklendirebiliriz.  
  
Sık sık içerik üretmeleriyle hafızalarımıza kazınmışlardır. Hatta bazı fenomenlerin yükselme dönemlerinde hepimizin ağzından şu cümle çıkmıştır: ''Anasayfam ve keşfetim bu kişi ile dolu!''  

Bu konuyu 5 başlık altında toplayabiliriz:
  
 

1-) Hesabınızı Geliştirmek 
  
Kullanıcı adınızı ortaya çıktığınız veya çıkmak istediğiniz konu ile bağdaştırarak güncelleyebilirsiniz.  
Örnek olarak ''hairmakeupayse'' kullanıcı ismiyle Ayşe YILDIRIM BODUR kendisi başarılı ve ınstagramda oldukça fenomen olan bir make up artist ve kuaför.  


 https://www.instagram.com/hairmakeupayse/  uzantısından hesabını inceleyebilirsiniz.  
  
Veya tamamen eğlence içerikli, kendinizle bağdaştırdığınız ilginç ve akılda kalıcı bir isim kullanabilirsiniz.  
Örnek olarak  ''Reynmen''in gerçek ismi Yusuf AKTAŞ olmasına rağmen onu herkes Reynmen olarak tanır. Kendisi fenomenliğini ınstagram ile başlatıp diğer platformlara da çok başarılı bir şekilde taşımıştır. 


 https://www.instagram.com/reynmen/  uzantısından hesabını inceleyebilirsiniz.  
  
Bu şekilde daha fazla akılda kalıcı olabilirsiniz. Buna bağlı olarak özgün profil resimleri de kullanabilirsiniz. 
  
  
2-) İçeriklerinizin Gündeme Dayalı Ve İlgi Çekici Olması 
  
Kendinize özgün tarzda olan sayfanızda gündem konularını takip ederek,  içerik üretmelisiniz. Bu fotoğraf veya videolarınız gündeme dayalı olduğu için daha dikkat çekici olacak ve keşfete düşmenizi sağlayacaktır.  
Buna ınstagramdaki ününü youtube, twitter hatta televizyon reklamları gibi platformlara taşımayı başarmış olan Danla BİLİÇ örnek verilebilir.
Gerçek isminin Neslihan Damla AKDEMİR olduğu Danla Biliç'in kullanıcı ismi de yukarıdaki maddede bahsettiğimiz gibi ilginç ve akılda kalıcıdır.  


 https://www.instagram.com/danlabilic/   uzantısından hesabını inceleyebilirsiniz. 
 
Danla Biliç, eğlenceli makyaj videolarının isimlerini gündemle bağdaştırarak yükselmeyi başarmıştır. Buna bir zamanlar özellikle twitter ve ınstagramda mizah gündemi olan sürekli diyet bozmak, haftanın ilk günü başlanan diyetin ertesi günü bozulmasıyla ilgili çektiği ''Her Pazartesi Detoxa Başlayan Kız Makyajı'' videosu örnek verilebilir. 


 https://www.youtube.com/watch?v=uYwltpnz-fk uzantısından bu videosunu izleyebilirsiniz. :) 

 

3-) Takipçileriniz İle Sürekli İletişim Halinde Olmak  
Takipçiler, fenomenliğe giden yolda en etkili yapı taşıdır. Aktif beğeni, izlenme ve yorum yapan takipçilerinizin çok olması sizin daha fazla keşfete düşmenizi sağlayacaktır. Paylaştığınız içerikler de onlara hitap etmeli, onlarla sürekli iletişim halinde olmalı ve bilgi aktarımı yapmalısınız.  
Örneğin gün içerisinde yaptığınız şeyleri, gittiğiniz yerleri story atabilirsiniz. Bu storyleri yoruma açık, sohbet havası verecek şekilde paylaşabilirsiniz.  

Gönderi paylaşımlarınızda takipçilerinizin cevaplaması gereken sorular sorabilir veya yorum yapmaya yönelten ‘’Sizi seviyorum, gününüz iyi geçsin’’ vb. açıklamalar ile paylaşabilirsiniz. Bu takipçilerinizle etkileşiminizi arttıracaktır. Ayrıca takipçi yorumlarını beğenmek ve cevaplamak takipçilerinizin bir dahaki gönderilere de yorum yapmasını sağlayacaktır.   
Bu kriterlere en uygun fenomen örneği olarak Selin CİĞERCİ’yi verebiliriz. Kendisi story ve post kısmında sürekli olarak aktif ve sohbet havasına dayalı paylaşımlar yapmaktadır.  


https://www.instagram.com/selincigerci/  uzantısından hesabını inceleyebilirsiniz.  


 
4-) Doğru Hashtag Kullanımı 
 
Hashtagler sizi keşfete düşürmek konusunda şüphesiz en etkili unsurlardan birisidir. Trend olan ve sayfanızla neden-sonuç ilişkisini barındıran, paylaştığınız gönderiye dair anahtar kelimeler olacak hashtagleri ve bu hashtaglerin neden trend olduğunu araştırıp iyice sentezledikten sonra gönderinizin altında mutlaka kullanmalısınız.   
 


5-) Özgün Olmak 
 
İçerik üretirken özgün olmak, sosyal medyada ilgi uyandırmanın temel taşlarından birisidir.  ilham aldığınız her türlü kişilik, paylaşım ve hesaba kendi yorumumuz ve yaratıcılığınızı katarak yeni bir içerik oluşturmalısınız.  
Bu noktada ilham aldığınız hesaplarla etkileşim halinde olabilirsiniz ancak birebir taklit etmek sizin artış yerine düşüş yaşamanıza ve sosyal medyada bir linç unsuru haline gelmenize neden olabilir. Bu yüzden taklit etmeden, yalnızca ilham alarak ve bu hesaplarla etkileşim halinde olarak özgün içerikler üretebilirsiniz. Bunun sonucunda sevileceksiniz ve takipçiniz artacaktır.

Buna en güçlü örnek olarak Aykut ELMAS’ı verebiliriz. Eğer ınstagramda sık sık vakit geçiriyorsanız kendisine mutlaka denk gelmişsinizdir. Sosyal Medyada birçok kişinin yaptığı gibi mizah videoları çekerek gündeme geldi. Fakat onun bu kadar sevilmesinin ve yükselmesinin sebebi kendisine özgü cümleler ve videodaki karakterlerinden kaynaklıdır. Akılda kalıcı komik replikleri vardır. Instagram ve farklı  platformlarda onun repliklerini ve içeriklerini taklit etmeye çalışan birçok kullanıcı mevcuttur.  Kendi dünya görüşünü mizah videolarına yerleştirmektedir.  Ayrıca aktif bir şekilde güncel videolar üretmeye devam etmektedir.  

 

https://www.instagram.com/aykutelmas/ uzantısından kendisinin ınstagram hesabına ulaşabilir ve eğlenceli videolarını izleyebilirsiniz.

  • İnstagram
  • fenomen
  • ün
  • hashtag kullanımı
  • takipçi

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.