innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
BAŞARILI BİR SLOGAN HER ZAMAN FARK ATTIRIR!
Mayıs 09

BAŞARILI BİR SLOGAN HER ZAMAN FARK ATTIRIR!

BAŞARILI BİR SLOGAN HER ZAMAN FARK ATTIRIR!

09 Mayıs | 950 |
Cansu Acar
Cansu Acar | @cansuacar Social Media Copywriter

Markalar için slogan demek markanın akılda kalması açısından çok önemli bir detaydır. Eğer markanız için etkili bir slogan bulduysanız rakiplerinizden 1-0 öndesiniz demektir. Markanın imajını ve kimliğini simgeleyen, akılda kalıcı kelime veya cümleler markanın imajını destekler ve güçlendirir. Aynı zamanda hitap ettiğiniz kitle ile bağ kurma açısından da önemlidir.

Seçeceğiniz slogan kısa ve etkili olmalıdır ki az sözle çok şey ifade edebilesiniz. Hepimiz birer tüketiciyiz ve her gün yüzlerce reklam ile karşı karşıya kalmaktayız. Birçoğunu daha okumadan veya izlemeden geçiyoruz. Nadiren ilgimizi çeken bir reklam gördüğümüzde ona odaklanıyoruz ve o reklam ilgimizi çekiyor. Peki, ama neden? Cevabı çok basit; etkili ve başarılı bir reklam çalışması, akılda kalıcı bir slogan! Mesela geçenlerde arkadaşıma Media Markt ile ilgili bir soru sordum ve daha cevabımı almadan arkadaşım “Keyfine bak Media Markt, Media Markt” demeye başladı. Muhtemelen siz de okurken düz değil de reklamdaki gibi melodili bir şekilde okudunuz. İşte öyle bir slogan bulmalısınız ki markanızın adı geçtiğinde sloganı da onunla birlikte akla gelmeli.

Ben bu konuya nereden geldim diye soracak olursanız eğer geçen gün gittiğim bir kuaförde daha önce duymadığım bir markanın iddialı ve hoşuma giden sloganını görünce ilk kişisel blogumu bunun üzerine yazmalıyım diyerek geldim. Kuaförde aynanın üzerine basılmış olan sloganda “Olaplex bir trend değil bir devrimdir” yazıyordu. İlk gördüğümde düşündüğüm şey; Olaplex modası geçecek, bir gün trendi sona erecek bir marka değil varlığıyla devrim yaratan ve hep hayatımızda olacak olan bir marka izlenimi verdi bana.

                                                 

Sonrasında bu marka merak radarıma girdi ve biraz araştırma yaptım. “Saç açma işlemlerinde kullanılan, açılırken saçı kırmayan, koparmayan hatta kırılma ve kopmaları engelleyen, devrim niteliğindeki OLAPLEX saç açıcı, boya veya açma işlemi için saçın yapısını onararak saçı hazır hale getirir” yazıyordu web sitesinde. Alt tarafı bir saç açıcı diyorsunuz belki ama bu iddialı sloganları “bizi o kadar aşağı görmeyin yahu” dedirten cinsten. Daha önce başka bir yerde saç açıcı bir marka hakkında bir reklam çalışması görmemiştim gördüysem bile dikkatimi çekecek düzeyde değillermiş demek ki. Rakiplerine bu şekilde fark atan marka orijinal bir slogan ile diğerlerinden sıyrılmayı başarmış. Klişe sözcüklere artık karnımız tok; iddialı, etkili, farklı slogan yapanlar başımızın tacıdır! Sizin de bu şekilde dikkatinizi çeken bir marka sloganı varsa bizimle paylaşabilirsiniz, ben de bu tarz deneyimleri yaşadıkça bu başlık altında sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Bir sonraki blog yazımda görüşmek üzere!

  • reklamcılık
  • slogan
  • olaplex

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.