innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
MARKALARIN KONSEPT FOTOĞRAF ÇEKİMLERİ 
Şubat 26

MARKALARIN KONSEPT FOTOĞRAF ÇEKİMLERİ 

MARKALARIN KONSEPT FOTOĞRAF ÇEKİMLERİ 

26 Şubat | 336 |
Merve Yıldırım
Merve Yıldırım | @merveyildirim Social Media Copywriter

Markanızın sosyal medya hesaplarında paylaşabilmek için manipile edilmiş görsellerden daha çok konsept fotoğraf çekimlerini tercih etmelisiniz. Bu hem daha doğal hem de daha gerçekçi durmaktadır. 

Peki konsept fotoğraf çekimi nasıl yapılır? 

Konsept fotoğraf çekimi için öncelikle markanızı iyi tanımalısınız. Ürününüzü iyi tanımalısınız. Ürünü bağdaştıracağınız içerikler nelerdir bunları iyi öğrenmelisiniz. Örneğin; bir çay markasından yola çıkalım. 

Elimizde farklı çeşitlere ait çaylarımız var. Nar çayımızın tamamlayıcısı gerçek bir nardır. Elma çayımızın tamamlayıcısı ise gerçek bir elmadır. Bu basitte düşünülendir. Bunun dışında hedef kitlemiz Nar çayını nerede tüketiyor? bunu düşünmelisiniz. Bir ev ortamı, ofis ortamı veya bir kış bahçesi düşünülebilir. Bu alanlarda ürünün tamamlayıcı içerikleri ve aksesuarlarıyla çekim gerçekleştirilebilir. 


Elinizdeki ürün diyelim peynir olsun, bu sefer de peynirin tamamlayıcı ürünlerini düşünmeliyiz. Peynirin tamamlayıcısı yeşilliklerdir. Onun dışında peynir sadece sofrada mı tüketiliyor? Hayır. Piknik konsept fotoğraf çekimlerinde, çocukların beslenmesinde, sandviçte gibi birçok alana yayarak fotoğraf sayınıza göre konseptlerinizi belirlemelisiniz. 

Ek olarak fotoğraf çekimlerinde mekan çok önemlidir. Işık çok önemlidir. Çekimde kullanılacak aksesuarlar çok önemlidir. Sonrasında ise kreatif fotoğraflar için pinterest uygulamasından örnek fotoğraflara bakabilirsiniz. En iyi fotoğraf çekimi yapan fotoğrafçıların nasıl konseptler yaptığını inceleyebilirsiniz. 


Sonrasında yol haritanız ortaya çıkmış olur, elinizdeki örnek fotoğraflar, sizin hayal gücünüz ve ürününüzün tamamlayıcıları ile harika bir iş ortaya çıkarabilirsiniz.

 

 

  • marka fotoğraf çekimi
  • konsept fotoğraf çekimi

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.