innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
2021 Instagram algoritması nasıl çalışıyor?
Nisan 23

2021 Instagram algoritması nasıl çalışıyor?

2021 Instagram algoritması nasıl çalışıyor?

23 Nisan | 421 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager


Instagram algoritması, hangi içeriğin görüneceğine karar verir. Bir kişi uygulamayı her açtığında, algoritma mevcut tüm içeriği anında tarar ve aşağıdakilere karar verir:

Hangi yayınlar haber akışının en üstüne, hangi sırayla gidiyor;
Keşfedin sekmesinde hangi yayınların öne çıktığı;
Hikayeler, Canlı videolar, Makaralar ve IGTV videoları hangi sırayla, feed'de ve ilgili sekmelerinde vb. Görünür.
Temel olarak Instagram algoritması, içeriğinizin organik erişimini kontrol eden bir dizi kuraldır. Ve bunun için çok fazla eleştiriliyor ("ters kronolojik geri getirin" diye bağıran insanlardan oluşan feryat korosunu sıraya koyun). Ancak Instagram, algoritma 2016'da uygulanmadan önce insanların gönderilerin% 70'ini ve arkadaşlarının gönderilerinin% 50'sini kaçırdıklarını söylüyor.

Ancak algoritma, herhangi bir zamanda belirli bir kişiye bir içerik parçasının gösterilmeye değer olup olmadığına nasıl karar verir?

Temel olarak, kullanıcının geçmiş davranışına bakar, mevcut tüm yayınları veya içerik parçalarını tarar ve ardından her birini değerlendirerek o kullanıcı için ne kadar ilginç olduğunu tahmin eder. En ilginç içerik en üste gider.

Instagram algoritması sıralama sinyalleri

 

Instagram algoritmasının sıralama sinyalleri üç ana kategoriye ayrılır:

İlişki
Algoritma, geçmişte hesabınızla etkileşimde bulunan kişilerin yeni içeriğinizle ilgileneceğini varsayar. Dolayısıyla, takipçilerinizden birine bir gönderi gösterip göstermemeye karar verdiğinde, ilişkinizi değerlendirir:

Birbirinizi takip ediyor musunuz?
Adına göre seni mi aradılar?
Birbirinize mesaj mı yazıyorsunuz yoksa yorum mu bırakıyorsunuz?
Yazılarınızda birbirinizi etiketliyor musunuz?
Gönderilerinizi kaydediyorlar mı?
Bir marka hesabı çalıştırıyorsanız, muhtemelen binlerce takipçinizle gerçekten en iyi arkadaş değilsinizdir. Ancak sadakatle ve tutarlı bir şekilde içeriğinizle etkileşime giren bir hedef kitleniz varsa, algoritma bunu anlayacaktır.

Başka bir deyişle, takipçilerinizle etkileşim kurmanın organik erişiminizi artırmaya gerçekten yardımcı olacağından emin olabilirsiniz (aylık analiz raporlarınızın güzel görünmesine ek olarak).

Zamanlama
Instagram algoritması ayrıca en son gönderilerin insanlar için en önemli olduğunu varsayar. Instagram, bir noktada tüm gönderilerin bir kullanıcının beslemesinde göründüğünde ısrar etse de, yeni yayınlar genellikle haber akışında eskilere göre daha üst sıralarda yer alır.

Markalar için bu, Instagram erişiminizi geliştirmenin en kolay yollarından biri, hedef kitleniz çevrimiçiyken yayınlamaktır. (Aşağıda bununla ilgili daha fazla ayrıntı var.)

İlgi
Algoritmanın görevi, insanlara istediklerini (ya da bilirsiniz, istediklerinin sağlıklı bir karışımını ve belki de çeşitli ve tercihleri ​​genişleten içerik) vermektir. Instagram, kullanıcı ilgisini izleyerek ve belirli bir fotoğrafta veya videoda ne olduğunu anlamada çok başarılı olarak, basketbolun öne çıkan videolarını basketbol hayranlarına, astroloji memlerini Y kuşağına ve bana gerçekten korkunç ama tuhaf bir şekilde sevimli köpekbalığı videolarını nasıl ulaştıracağını biliyor .

Markalar için, insanların tercihlerine hitap eden bir sistem, algoritmanın onlara gösterebilmesi için organik içeriğinizin hedef kitlenize gerçekten çekici gelmesi gerektiği anlamına gelir. Nişinizi tanımlamak, tutarlı bir ses oluşturmak ve insanlar için önemli bir hikaye anlatmak için hiçbir kısayol yoktur.

Diğer sıralama sinyalleri
Instagram ayrıca organik erişiminizi etkileyecek diğer üç faktörden de bahsetti, ancak bunların kitlenizin davranışıyla sizinkinden daha çok ilgisi var:

Kullanım sıklığı: Günde 12 kez beslemelerini açan takipçileriniz varsa, Instagram'ı günde iki kez kontrol eden kişilere göre yayınınızı görme olasılıkları daha yüksektir. Uygulamayı sık sık açmayan kişiler, biriken bir içerik birikimiyle sonuçlanır ve bu nedenle, gördüklerini seçmek için daha çok algoritmaya güvenirler.
Aşağıdaki: Bu mantık yukarıdakine benzer: 1000 hesabı takip eden kişiler, 100 hesabı takip edenlerden daha fazla gönderiyi kaçırır.
Oturum süresi: Takipçileriniz feed'leriyle çok kaliteli zaman geçirirse, mevcut her yayını görme olasılıkları da artar.
Bu markalar için ne anlama geliyor? İdeal Instagram takipçisi, tüm beslemelerini günde birkaç kez özveriyle okur ve çok fazla hesabı takip etmez. Ancak izleyicilerinize siz hariç herkesi takip etmeyi bırakmalarını söylemek yerine, aşağıdaki çok daha yararlı ipuçlarımızı okuyun.

Not: Benzer bir makine parçasının altında daha ayrıntılı bir görünüm istiyorsanız, Ocak 2021'de Instagram'ın ana şirketi Facebook, Facebook algoritması hakkında daha da fazla ayrıntı yayınladı.

  • instagram algoritması
  • instagram keşfete çıkmak
  • instagramda daha fazla kişiye ulaşmak için neler yapmalıyım

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.