innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Günlük Yaşamda Dijital Benlik Sunumu/ Günümüzde Sosyal Medya
Kasım 22

Günlük Yaşamda Dijital Benlik Sunumu/ Günümüzde Sosyal Medya

Günlük Yaşamda Dijital Benlik Sunumu/ Günümüzde Sosyal Medya

22 Kasım | 645 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Son yirmi yılda Web 2.0 olarak bilinen, ancak aynı zamanda Sosyal Teknolojiler veya Sosyal Medya başlıklarıyla da bilinen yeni internet uygulamalarının çokluğu iletişim ve iletişim iş birliği ile katlanarak çoğaldı. Bu yazıda da çoğunlukla Sosyal Medya kelimesi kullanılmıştır. Teknolojiler arasında bloglar (weblog), Twitter gibi mikrobloglar, wiki'ler, YouTube gibi video paylaşım siteleri, dosya paylaşım araçları, Flickr gibi fotoğraf paylaşım siteleri, podcast'ler, Gerçekten Basit Sendikalaşma (RSS), Sosyal Ağ Siteleri, Sosyal Etiketleme (Folksonomi) ve Mashuplar (O'Reilly 2005; Kolbitsch ve Maurer 2006; Fox, Zickuhr & Smith 2009; Davison, Singh ve Cerotti 2010). Bunlar, Sosyal Medya'yı tanımlayan teknolojileri temsil ediyor ve bu başlıklar altında neredeyse her gün oluşturulan farklı uygulamalar görüyoruz; Facebook ve Twitter gibi.

Web 2.0'ın Web 1.0’dan ana gelişmeleri (Anderson 2007; O’Reilly 2005; Pascu 2008), kullanıcı katılımının ve sosyalleşmenin büyümesiydi - örneğin, bireyler çevrimiçi mal satın aldıklarında yorumları okuyabilir ve tavsiyeler alabilirler (Mudambi & Schuff 2010). Sosyal Medya, iş birliğini ve iletişimi teşvik eden platformlardır ve kullanıcının rolünü “bilgi tüketicisi” nden sosyal medyada paylaşım yapan “bilgi yazarı”na dönüştürür. (Korica et al. 2006). Höegg ve diğerleri (2006), sosyal medyayı internet kullanımında tamamen teknolojik olarak değil felsefi bir değişim olarak tanımladı; etkileşim kullanıcı girişi ve değişimin merkezinde yeni iletişim ortamı ile.

Sosyal medya kullanımı, 2005 yılında başlamasından ve tanınmasından bu yana katlanarak artıyor (O’Reilly 2005). Bu çalışmanın amacı için araştırmacı, sosyal medya sitesi Facebook ve Microblog Twitter'da araştırılan medyayı daraltacaktır. Bu uygulamalar en iyi bilginin paylaşıldığı kanalları temsil eder ve şu anda dünyadaki baskın sosyal medya siteleridir (Drezner 2010). Dünya’nın internet nüfusunun % 74’ü bir sosyal ağ sitesini veya blogunu ziyaret etmektedir (Nielsen Wire 2010). Twitter’da 2 milyondan fazla Avustralyalı (Brun et al. 2012), Amerika (ABD) nüfusunun ise %13’ü günde ortalama 200 milyon tweet atmaktadır (Smith & Brenner 2012). Facebook, dünya çapında 900 milyondan fazla kullanıcıya sahiptir (Facebook newsroom 2012). Avustralyalı bir çalışma, internet kullanıcılarının % 62'sinin Facebook, Twitter veya LinkedIn gibi sosyal paylaşım sitelerinde bulunduğunu göstermiştir. Facebook sosyal medya alanına hakim ve sosyal ağ kullanıcılarının %97'sini elinde tutuyor. Avustralya'da 10 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunmaktadır (Socialbakers 2012).

Smith ve Brenner(2012), çevrimiçi yetişkinlerin % 15'inin Twitter kullandığını ve % 8'inin bunu günlük olarak kullandığını belirtirken, 2010'un sonundan bu yana dört kat arttığını bildirdi. Akıllı telefonların yükselişinin de bu değişikliği katlanarak arttıracağını iddia ediyorlar. Avustralya’da, Nisan 2012 itibariyle 1,8 milyon kullanıcı var ve bu da bir önceki aya göre 200.000 kullanıcı arttığını gösteriyor. Bu rakamların artması, Facebook ve Twitter'ın birincil Sosyal Medya kuruluşu olarak önemini göstermektedir.

 

"Presentation of digital self in everyday life" makalesinden çeviri yapılmıştır.

  • benlik sunumu
  • dijital benlik sunumu
  • dijital pazarlama

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.