innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
MARKAYA NASIL BAKMALI?
Mayıs 24

MARKAYA NASIL BAKMALI?

MARKAYA NASIL BAKMALI?

24 Mayıs | 661 |
Miraycan MUTLU
Miraycan MUTLU | @miraycanmutlu Social Media Copywriter

Sosyal medya görsel ve içerik anlamında bir çöplüğe dönüşmek üzere. 12den başlayan kullanıcısınırı 60-65 yaşlara kadar uzanıyor. Bu kullanıcı yaş aralığında aranılan hedef kitleyi de bulmak oldukça zor. Kitlenin özellikleri, tepki tarzı, yaşam tarzı, ekonomik segmenti gibi pek çok etmen, doğru kişileri bulmada Etkin rol oynuyor. Sizin kitleniz kim? Çocuklu bir aile mi, eğlenmeyi seven öğrenci mi yoksa seyahatten hoşlanan biri mi? Aslında burada kitleyi tanımlamak için öncelikle markayı tanımlamak gerekiyor. Sizin markanız kim? Markayı insanlaştırmak, bir kimliğe büründürmek ve duygusal özelliklerine kadar tüm yapısını tanımlamak gerekiyor. Olaylara karşı duruşunu, sabah uyanma saatini, yeme içme alışkanlıklarını da tanımlamak gerekiyor. Markayı birey haline getirip buna göre arkadaş çevresini yani hedef kitleyi bulmak gerekiyor. Sosyo kültürel düzeyi ve algısı yüksek olan bir markanın, 17-18 yaş aralığı ile konuşması oldukça zor.

Bu nedenle öncelikle markayı kişiselleştirmek ve bireyselleştiemek gerekiyor. Bu özellikler ortaya çıktıktan sonra da hedef kitle kendiliğinden belirleniyor.
Markanın özellikleri de aynı zamanda markaya nasıl bakılması gerektiğini gösteren bir rehber oluyor. Aslında markanın kimliği doğrultusunda markaya bakmak, tepkilerini ölçmek, gelen mesaj ve yorumlara aynı kimlikle cevap vermek, markanın kullanıcı gözündeki algısında da istikrar ve benimseme oluşturuyor.

Temel olarak markaya yaklaşım ise sadece metin yazarlığından ibaret olmamalı. Markanın finansal işleyişinden, içeride kullandığı ham maddelerin malzeme kalitesine kadar bilgi sahibi olmak gerekir. Çünkü hikayesini bilmediğimiz bir şeyin satışa ve pr'a giden yolunu da doğru oluşturamayız. Markanın çalışanları mutlu mu, haftada kaç saat çalışıyorlar, yaş ortalamaları kaç, marka sahipleri geleneksel mi modern mi gibi pek çok detaya hakim olmak gerekiyor. Ancak bu şekilde bir marka benimsenir ve doğru adımlar atılır. Aksi taktirde iç işleyişini bilmediğimiz bir markanın çalışmalarını yapmak akıllıca olmaz. Markanın kullanıdğı malzeme, marka sahibinin kar hedefi, büyüme hedefi gibi detaylara hakim olmak, markayı işlemenin temel adımıdır. Markayı işlemek, metinlerini yazıp, story paylaşıp, reklamını çıkmak değildir. İçselleştirilmediği sürece markanın doğru işlenmesi mümkün değildir. Güzel işlenebilir ancak güzel işlemek, doğru işlemek değildir.

  • marka
  • strateji
  • sosyalmedya
  • reklam
  • dijital
  • kurumsal

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.