innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Hikaye Reklamları Ne Kadar Etkili?
Mart 05

Hikaye Reklamları Ne Kadar Etkili?

Hikaye Reklamları Ne Kadar Etkili?

05 Mart | 325 |
Buse Kral
Buse Kral | @busekral Social Media Copywriter

İstatistiklere baktığımızda 2020 yılının sonunda görüyoruz ki kitlelerin en çok kullandığı sosyal medya uygulaması Instagram. Durum böyleyken markaların dijital reklam ayağının büyük bir kısmı Instagram üzerinden dönmekte. Hepimizin de bildiği gibi 2016 yılında Snapchat’ten aldığı anlık görsel paylaşma modunu Instagram “hikaye özelliği” olarak uygulamasına ekledi. Tabi ki yeni özellik demek, yeni tanıtım alanı demek.

 

Hedef kitlelerin sıkça kullandığı Instagram uygulaması zaman içine dijital reklam alanında önemli bir uygulama haline geldi. Ücretsiz olarak yüklenen bu çevrim içi uygulama sadece büyük markalar tarafından değil yeni girişimciler tarafından da kullanılan ve herkesin tanıtımına açık olan bir pazarlama aracı halini aldı. Gün içinde fark ettiğimiz ya da etmediğimiz birçok reklama maruz kaldığımız Instagram hesabımız 2016 yılında hikaye özelliği ekleyerek tanıtım ayağını genişletti.

Hikaye özelliğinin gelmesi ile birlikte vaktimizin çoğunu insanların ya da grupların paylaşmış olduğu 15 saniyelik görüntüler içinde geçirir olduk. Bunun başlıca nedeni bu video veya fotoğrafların çok kısa bir sürede kaybolması, mesajı hemen verebilmesinden kaynaklı olarak zaman kaybı yaratmaması oldu. Yoğunluğun, dinamiğin arttığı ve dikkatlerin azaldığı bu dönemde akışta paylaşılan 60 sn. Bir video yerine hikayede paylaşılan 15 sn bir video daha çok talep görmeye başladı. Bu durumun sonucunda markalar hikaye reklamlarına ağırlık vermeye başladı.

 

Hikaye reklamlarının tüketiciye birçok avantajı da bulunmakta.

 

- Hikaye reklamları maliyet olarak diğer reklamlardan daha ucuzdur. 10 TL gibi küçük bir miktara hedef kitlenizin değişmesine de bağlı olarak ortalama 10 -15 B görüntülenme alabilirsiniz.

 

- Hikaye reklamları basit reklamlardır. Mesajın direkt verildiği, tasarımın açık olduğu ve gören kişinin 1 saniye içinde anlayabileceği bir çalışma hazırlamak önemlidir. Bu nedenle hazırlama süreci maliyetsiz ve basittir.

 

- Hikaye reklamları aktif bir şekilde hikaye takip eden her kitle tarafından gözükür. Bunun nedeni hikayeler arasında dolaşabilmektir. Hedef kitle art arda hikayeler arasında dolaşırken reklamı mutlaka görür.

 

- Hikayeler 1 gün içinde kaybolsa da tanıtımı uzun süreli çıkabilirsiniz. Örneğin 3 günlük istediğiniz bir tanıtımda hikayeniz kendi sayfanızdan kaybolsa da reklam olarak gösterilmeye devam edecektir.

 

- Hikaye reklamları direkt mesaj gönderilebilen reklamlardır. Doğru hedef kitleyi yakaladığınız zaman reklamınız anında iletişime dönüşebilir.

 

Sözün özü 15 saniyede hikaye reklamları ile hem ekonomik hem pratik hem de etkili reklamlar oluşturmak mümkün. Hızlı bir dijital çağda hikaye reklamları markanız için iyi bir seçenek olabilir.

  • hikaye
  • story
  • ınstagram
  • reklam
  • tanıtım

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.