innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
Sosyal medyada başarıya ulaştıran ipuçları
Şubat 19

Sosyal medyada başarıya ulaştıran ipuçları

Sosyal medyada başarıya ulaştıran ipuçları

19 Şubat | 425 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

1. Mükemmel İletişim
Sahip olmanız gereken ilk sosyal medya becerisi iletişimdir. Bir kuruluşu temsil etmek ve müşterileriyle etkileşim kurmak istiyorsanız, Faceook, Instagram ve Twitter gibi platformlarda güçlü iletişim becerilerine sahip olmanız gerektiğini söylemeye gerek yok. 

                                                                      

2. Yaratıcılık
Sosyal medya pazarlama becerilerinin en önemli özelliklerinden biri yaratıcılıktır. Sosyal medya kullanıcıları, paylaşılan içerik tekrarlayıcı veya sıkıcıysa bir markayı takip etmeyi bırakma eğilimindedir. Facebook, Instagram, Twitter ve Tiktok gibi platformlrda takipçilerin bağlılığını korumak için, sosyal medya pazarlamacılarının sürekli olarak yeni ve ilgi çekici fikirler, yaratıcı girişimler ve kampanyalar bulması gerekir. Etkileşimli içerikten yarışmalara ve viral videolara kadar, sosyal medya pazarlamacılarının sosyal medyadaki milyonlarca diğerinden ayrı durmanın yenilikçi yollarını düşünmesi gerekecek.

3. Yazma Yeteneği
Resimler ve videolar sosyal medya becerilerinin çoğuna hakim olsa da, yazmak da kritik bir rol oynar. İster bir gönderi oluşturuyor olun ister bir tweet hazırlıyor olun, yazı, bir sosyal medya pazarlamacısının iş profilinin önemli bir parçasıdır. Başlıklar yeterince çekici veya çekici değilse, büyük olasılıkla insanlar tıklamak için yeterince motive olmayacaktır.

4. İçerik İyileştirme
İçerik küratörlüğü, her zaman sosyal medya pazarlama becerilerinin önemli bir parçası olmuştur, özellikle de kendi başlarına sürekli bir içerik akışı yaratacak vakti olmayan işletmeler için. İçerik küratörlüğü, içerik kaynaklarına ve izleyici tercihlerine aşina olmanın yanı sıra ne zaman paylaşacaklarını, neyi paylaşacaklarını ve nasıl paylaşacaklarını bilmeleri gerekeceğinden önemli bir sosyal medya pazarlama becerisidir.

5. Proje Yönetimi
Çok görevli çalışanlar olağanüstü olduğundan, sosyal medya pazarlamacılarının iyi proje yönetimi becerilerine ihtiyacı vardır. Yayın programları oluşturmaları, kişileri takip etmeleri ve sosyal medya profillerini korumaları gerekir. Raporları çalıştırmaları, tasarımcılarla ve yazarlarla buluşmaları, reklam bütçelerini yönetmeleri ve çok daha fazlası gerekecek. Güçlü proje yönetimi becerileriyle, en iyi sosyal medya yöneticileri tüm görevlerin başında kalacak ve içeriğin ne zaman yayınlanması gerektiğini, neyi planlayacaklarını ve devam eden tüm farklı sosyal medya sohbetlerini nasıl takip edeceklerini bilecekler.

6. Öğrenme Yeteneği
Teknolojinin sürekli olarak değiştiğini ve yeni sosyal medya platformlarının ortaya çıktığını ve Instagram makaraları veya LinkedIn hikayeleri gibi mevcut platformlara düzenli olarak yeni özellikler eklendiğini zaten biliyorsunuz. Bu akışa ek olarak, tüketici beklentileri de bir hevesle değişebilir. İyi bir sosyal medya pazarlamacısı, gerektiğinde isteyerek anında öğrenir.

7. Pazarlama
Araç olarak sosyal medyayı kullanıyor olsanız da, hala pazarlama yapıyorsunuz, yani sosyal medya becerisine sahip olmanız gerekir ve temel pazarlama ilkeleri hakkında sağlam bir anlayışa ihtiyacınız var. Bir pazarlama derecesine ihtiyacınız yok, ancak pazarlamanın nasıl çalıştığı hakkında iyi bir temel bilgiye ihtiyacınız var. Facebook, Twitter, Instagram, Youtube ve Tiktok hepsi için birbirinden farklı tarzda pazarlama stratejisine sahip olmanız gerekiyor.

                                                                                        

8. Esneklik
Değişim, sosyal medyada bir sabittir ve en iyi sosyal medya pazarlamacıları, yeni bir duruma hızlı bir şekilde adapte olabilen veya sosyal medya ortamında iyi ya da kötü olan bir şeye tepki verenlerdir. Bu, esnekliği başka bir sosyal medya becerisine sahip olmalıdır!

9. Stratejik Düşünme
En iyi sosyal medya becerileri listesinin ardından stratejik düşünme geliyor. Sosyal medya hepsi eğlenceli gibi görünebilir, ancak başarılı sosyal medya pazarlaması strateji gerektirir. Eğitiminizin bir parçası olarak sosyal medya stratejisini öğrenebilirsiniz, ancak bu şekilde çalışan bir zihne ve stratejik düşünme için doğal bir yeteneğe sahip olmanıza yardımcı olur.

10. İlişki Kurma
Sosyal medya pazarlamacılarının da etkileyicilere ulaşması gerekiyor ve bu, geliştirmek için çok önemli bir beceri oluşturan bir ilişki kuruyor.

11. Topluluk Yönetimi
Sosyal medyada büyük bir varlığa sahip markalara yakından bakın ve hepsinin ortak bir yanı olduğunu göreceksiniz: topluluk, sahip olunması gereken bir sosyal medya becerisi! Sosyal medya pazarlaması, başarılı olmak için bağlantılar ve çevrimiçi bir topluluk kurmayı gerektirir.

12. Analitik Beceriler
Son olarak, günün sonunda, pazarlamanızın işe yarayıp yaramadığını bilmeniz gerekir. İşte bu yüzden analitik beceri en önemli ve avantajlı sosyal medya becerilerinden biridir. Ölçümleri ve raporlamayı nasıl kontrol edeceğinizi öğrenebilirsiniz, ancak analitik bir zihne sahip olmak, tüm bu verileri anlamanıza yardımcı olacaktır - böylece varsayımlara güvenmek yerine bilinçli kararlar verebilirsiniz.

  • facebook
  • instagram
  • tiktok
  • youtube
  • sosyal medya yönetimi
  • instagram işletme hesabı
  • instagram pazarlama yöntemleri
  • instagram organik takipçi kazanma

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.