innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
HER MARKA İLERİ TAŞIMAZ!
Mayıs 06

HER MARKA İLERİ TAŞIMAZ!

HER MARKA İLERİ TAŞIMAZ!

06 Mayıs | 864 |
Miraycan MUTLU
Miraycan MUTLU | @miraycanmutlu Social Media Copywriter

Sosyal medyanın gün geçtikçe gelişen yapısı doğrultusunda markalar da bu mecrayı oldukça aktif kullanmakta. Bu nedenle sosyal medyada kişisel, markaya yönelik, güncel, popüler, haber gibi pek çok konuda içerik yoğunluğu bulunuyor. Markaların ise bu yoğunluktaki öne geçme yarışı, çeşitli stratejiler ile devam ediyor. Her marka, kendi alanında öne çıkmak için farklı yöntemlere başvuruyor. Kimi influserlar ile çalışıyor, kimi sosyal medya kampanyası hazırlıyor, kimi ise periyodik çekilişler ile takipçilerini artırma hedefinde. Ancak bazı markalar, bu mecraları doğru algılayamadıkları için yanlış kullanımlarda bulunuyor. Her marka büyümek istiyor ancak Facebook'un verdiği istatistikleri görmezden geliyor, doğal olarak bu büyümesi yavaş oluyor. Sosyal medyanın algoritması aslında bize neleri nasıl yapacağımız konusunda bilgi veriyor ancak öyle markalar var ki, elma ekip armut toplamak istiyor. Ayrıca bu konuyu bir ajansa teslim etmek isteyerek her konuya dahil olmak istiyor. İşi uzmanına bırakalım diyerek, bu neden böyle diye Facebook'un algoritmasını sorgulayanlar da var. Hatta öyle ki, yıllık sosyal medya anlaşması yapıp, sonra "Facebook'a nasıl gireceğim?" diye soran marka sahipleri de mevcut.

Marka sahipleri, markalarını bir sosyal medya ajansına teslim etmeden önce ilk olarak ne istediklerini belirlemeli ve hedef; "ben instagramdan satış yapayım" olmamalı. Sosyal mecralar, sadece markaların tanıtımını yapar, satış yapılacak alan ise e-ticaret siteleridir. Sosyal medyada ancak bu e-ticaret sitelerine yönlendirme yapılabilir. Ek olarak Instagram satışının devlet kanadında da maliye yönü var. Yani ben bu ürünleri Instagram'dan satacağım diyerek işe koyulamıyorsunuz. Bunu Maliye Bakanlığı'na bildirmeniz, sonrasında markayı usullere uygun olarak kurup en son bir sosyal medya yönetimine başvurmanız gerekiyor.

İlk adım olarak Google'da arama yapabilirsiniz mesela, Instagram'dan satış yapmanın hukuki koşullarını aratabilirsiniz, markanıza değer veriyorsanız marka tescil nasıl yapılır buna bakabilirsiniz. En önemlisi siz büyümek isteyen bir markaysanız ve bir ajansla çalışmaya başlayacaksanız, markanızı o ajansa emanet etmelisiniz.

  • sosyalmedya
  • marka
  • markayönetimi
  • sosyalmedyayönetimi

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.