innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
İŞTAH AÇAN YEMEK FOTOĞRAFLARI İÇİN İPUÇLARI
Ağustos 01

İŞTAH AÇAN YEMEK FOTOĞRAFLARI İÇİN İPUÇLARI

İŞTAH AÇAN YEMEK FOTOĞRAFLARI İÇİN İPUÇLARI

01 Ağustos | 1131 |
Gözde Mustafaoğlu
Gözde Mustafaoğlu | @gozdemustafaoglu Social Media Copywriter

                                    

Elinde kameralı bir telefon ve önünde bir tabak yemek olan herkesin yemek fotoğrafçısı olduğu bir çağa hoş geldiniz!  

                                                      

Hepimiz bir kere de olsa hazırladığımız yemeğe hayran olduğumuzda veya gittiğimiz bir restoranda önümüze konan bir tabak yemek gözümüze çok hoş göründüğünde fotoğrafını çekmişizdir. Kimimiz bunu anı olarak saklamak için kimimizse sosyal medyada paylaşmak için yapıyoruz. Instagram, facebook ve twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan yemek fotoğrafları, bu paylaşımlar üzerine oluşturulmuş yemek sayfaları ve blogları da düşünüldüğünde bu konunun epey büyük bir kesime hitap ettiğini söyleyebiliriz. Madem insanlık olarak güzel yemeği kayıt altına almaya bu kadar hevesliyiz, o halde bu işi bir profesyonel gibi hakkıyla yapalım!

Yemek fotoğrafı çekerken özenli olunması gereken birkaç küçük noktaya dikkat ettiğinizde ortaya çıkan görselin en az tabaktaki kadar iştah açıcı olacağını göreceksiniz. Profesyonel anlamda yemek fotoğrafçılığı kapsamlı eğitimler, birçok ekipman ve uzun zaman pratik gerektiriyor. Ancak sosyal medya hesaplarımızda paylaşacağımız bir dilim çikolatalı pastanın iştah açıcı gözükmesi için bunların hiçbiri şart değil. Artık yalnızca birkaç ipucu ile herkes görünüşüyle ağız sulandıran yemek fotoğrafları çekebilir.

 

 Doğru ışığı bulun

Bu konuda fotoğrafçılığın her alanında olduğu gibi burada da önem verilmesi gereken en önemli şey, ışık. Doğru açıyla gelen doğru ışık bir yemeği bambaşka gösterebilir. Bunun için gün ışığından faydalanmak en iyisi. Pencereden vuran yumuşak bir gün ışığı ile istediğiniz lezzetli görüntüyü elde edebilirsiniz.

                                                      

 

Çekim için ideal açıyı belirleyin

Her yemek aynı açı ile güzel sonuçlar vermez. Büyük bir pizza tam tepeden nefis görünürken durum bir hamburger için aynı olmayabilir. Yemeklerin sunulduğu tabaklar, sahip oldukları formlar gibi koşullara göre uygun bir çekim açısı belirlediğinizden emin olun.

                                                      

Tabağa veya masaya kompozisyon için birkaç şey eklemeyi deneyin

Tabakta tek başına duran bir dilim kek, fotoğrafını ne kadar güzel çekseniz de yalnız ve üzgün görünecektir. Bunu engellemek ve fotoğrafı canlandırmak için tabağa farklı dokuda meyve, krema, pudra şekeri gibi malzemeler eklemeyi deneyibilirsiniz. Yalnızca tabağa eklenen ekstra malzemeler değil çekim için kullandığınız tabaklar, çatal, bıçak, peçete, çiçek, mum gibi yardımcı unsurlarla güzel bir kompozisyon oluşturabilirsiniz.

                                                      

Çekim sonrası efektlerli deneyin

Akıllı telefonların hepsinde bulunan ve fotoğraflara kolayca uygulanabilen filtrelerle soluk görünen limonatanızı renklendirebilirsiniz! Bunun için öneri olrak VSCO Cam, Lightroom, Picsart gibi uygulamalardan güzel sonuçlar elde edebilirsiniz. Biraz filtre her şeyi daha güzel gösterebilir!

                                                                    

Bu dört temel koşul çok basit gibi gözükse de yemek fotoğrafı çekerken önemsendiğinde ortaya ağız sulandırlıcı görseller çıkarmanıza yardımcı olabilir.

 

  • yemek
  • fotoğraf
  • fotoğrafçılık
  • ışık
  • açı
  • efekt
  • sunum
  • kompozisyon

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • Yorum Bulunamadı.