innovative
works from
digital father
You must feel while designing.
It doesn't matter that the client didn't like your work.
The important thing is you give a work to your client that you are proud of.
Grow a respect to what you are doing!
award1 pointerHoverItem award2 pointerHoverItem
EYVAH! REKLAMIM ONAYLANMIYOR!
Mayıs 17

EYVAH! REKLAMIM ONAYLANMIYOR!

EYVAH! REKLAMIM ONAYLANMIYOR!

17 Mayıs | 20029 |
Gizem DEMİRTAŞ
Gizem DEMİRTAŞ | @gizemdemirtas Communications Manager

Onaylanmayan reklamlar, kapatılan reklam hesapları ve reklamlarınızı olumsuz etkileyen diğer durumlar. Bunların neden kaynaklandığı dair cevapları aşağıda bulabilirsiniz.

Facebook'ta reklam vermek istediğiniz görsel tasarımınızı hazırladınız. Metnini yazdınız ve sposor çıkacaksınız. Hedef kitlenizi belirlediniz, bütçenizi ve platformunuzuda seçtikten sonra relamınızı yayınla dediniz. Değerlendirmede olan reklamınızın bir süre sonra onaylanmadığı uyarısını aldınız. İncelediğinizde reklamınızın Facebook ilkelerine aykırı olduğunu ve bu yüzden yayınlanmadığını, onaylanmadığını gördünüz. Bazı durumlarda konu reklam hesabının kapatılmasına kadar devam etmektedir. Peki siz ne yaptınız da böyle bir sorunla karşılaştınız. En yaygın neden görsel üzerindeki yazı yoğunluğudur. Çok fazla yazı içeren görseller onaylanmamaktadır. Onaylanmayan bir başka reklamın nedeni görselde ikon bulunmasıdır. Örneğin bir ileç görseli kullandığınızda bunu hedef kitlenizi yanıltıcı bir görsel hilesini olduğunu düşünecek ve reklamınızı reddecektir. Yanıp sönen bir yazıda da aynı sorunu yaşamanız beklenen bir sonuçtur. Reklam onaylamamasında sık karşılaşılan bir neden de Facebook, Instagram'ın isimlerinin doğru yazılmaması ve bunların ikonlarına görselde yer verilmesidir. 

Görselde yer alan alkol, sigara, kesici, zarar verici alet ve silahlarta da reklamlar onaylanmayacaktır. Hastane, klinik, doktor gibi kurumların paylaştığı önces-sonrası fotoğraflarda onaylanmamaktadır. Onaylanmayan reklamlara itiraz nedeninizi de belirterek itiraz edebilir, kabul edilmesi sonucunda reklamınızın onaylanmasını sağlayabilirsiniz.

 

Reklam İlkeleri Nedir? 

Reklam ilkleri, Facebook'ta oluşturulan her reklamın uyması gereken kurallardır. Bunlar görselde olabileceği gibi yazıda da uyulması gereken kurallardır. Oluşturulan her reklam bu ilkelere göre incelenmektedir. Çok fazla yazı bulunan görsel onaylanmayabiliyor. Bazı istisnalar olmasına rağmen genelde çok fazla yazı bulunduran görseller onaylanmamaktadır. İstisnai örnekler; kitap kapakları, ürün kutuları vb. Reklamınızın onaylanıp onaylanmayacağını önceden kontrol edebilmek için Facebook Overlay uygulamasını kullanabilirsiniz.Görsel yüzeyinin sadece yüzde 20’lik bir bölümünde metin kullanılmasına izin verilmektedir. Bu kural, videolarda da geçerlidir.

Facebook'ta Onaylanmayan Diğer İçerikler Nelerdir?

Reklam vermek istediğiniz her içeriğin Facebook tarafından onaylanmayacağını bilmeniz gerekemektedir. Çünkü bazı içerikler ilkeleri ihlal ettiğinden dolayı onaylanmayacaktır.

Yetişkin içerikler: Cinsel içerikli reklamlara Facebook tarafından izin verilmemektedir.Çıplaklık içeren ve cinselliğe çağrışım yapılan görsellerin kullanılmaması gerekir.

Nefret söylemleri ve rahatsızlık verici içerikler: Nefret söylemleri ve büyük toplulukları rahatsız edebilecek söylemleri içeren gönderilerin de Facebook reklam olarak kullanılmasına izin verilmez.

Yasadışı ilaçlar: Uyuşturucu gibi yasadışı ilaçların da reklam yapılmasına izin verilmemektedir.

İlaçlar: Reçeteli ilaçların reklamlarında da bazı istisnalar bulunmaktadır. Daha önceden belirlenmiş ve Facebook’un izin vermiş olduğu ilaçlar haricinde reçeteli ilaçlarla ilgili reklam verilememektedir.

Alkol: Alkolle ilgili görsel ve reklam içeriklerinin de paylaşılmasına izin verilmez.

Kumar: Online kumar oyunları ile ilgili içeriklerin de Facebook reklam kampanyaları oluşturulamamaktadır.

Sigara ve ilgili ürünleri: Sigara ve ilgili ürünlerini içeren blog içerikleri, resimler, videolar ve tüm diğer içeriklerle ilgili reklam kampanyaları oluşturulamamaktadır.

Diğer yasaklı konular: Arkadaşlık ve yetişkinlerle ilgili uygulamalar, Silah ve silahla ilgili içeriklerin reklamları, yasadışı bir eylemi öne çıkartacak gönderilerin reklamları.

Cinsellik içeren görseller: Metinlerde olduğu gibi görsel kullanımlarında da cinsellik içeren ve yetişkinlere yönelik paylaşımlar Facebook reklam kampanyalarında kullanılamamaktadır.

Şok edici ve şiddet içeren görseller: Kullanıcıları şok edebilecek ve şiddet içeren görsellerin de reklam çalışmalarında kullanılmasına izin verilmemektedir.

Marka ve ürünü doğru yansıtmak: Reklam metninizin, kullandığınız görseli ve reklam kampanyasını doğru bir şekilde yansıtarak markanızla ilgili olması gerekmektedir.

Yanlış bilgiler ve kullanıcıları yanıltacak metinlerden kaçınmak: Reklamlarınızın geri dönüşüm sağlaması ve kullanıcıları doğru içeriklere yönlendirmesi gerekir. Bu nedenle de yanlış bilgi içeren ya da tüketicileri aldatan metinlerden kaçınmanız gerekir.

 

  • facebook reklam ilkeleri
  • facebook reklam onaylanmadı
  • facebook sosyal medya yönetimi
  • facebook reklam çıkma

BLOG

Dijital Reklam Ajanslarının
İhtiyaçları Blogumuzda

Logo tasarımından, reklam filmlerine kadar tüm konuları ele aldığımız blogumuzu inceleyebilirsiniz. Sizde dijital reklam ajansları için önemli bilgiler öğrenebilirsiniz.

Yorum Yap
Yorumlar
  • her zaman reklam verdiğim içerik yine bir boğaz manzaralı fotoğrafımda reklam vermek istedim ama onay bekleniyor yazıyor 2 gündür iptal ede yeniden yapa yapa olmadı ödeme sorunuda yoktur kartlarım normal sadece orda onay bekleniyor yazıyor 24 saat beklediğim oldu

    OGÜN DALKILIÇ - 23.05.2022 16:45
  • Merhaba verdiğim reklamların onaylanmıyor bunun sebebini öğrenmek istiyorum bilgilendirme mailinizi bekliyorum

    Önder kaçan - 07.06.2021 10:20